Η Bild ενημερώνει τους Γερμανούς: Ετσι ψήφισαν οι βουλευτές σας... και συνεχίζει να ρέει το χοντρό χρήμα - iefimerida.gr

Η Bild ενημερώνει τους Γερμανούς: Ετσι ψήφισαν οι βουλευτές σας... και συνεχίζει να ρέει το χοντρό χρήμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ένα τρισέλιδο αφιέρωμα, για την ψηφοφορία της Παρασκευής στη γερμανική βουλή για την παράταση του ελληνικού προγράμματος, η Bild δημοσιεύει το πώς ψήφισε ο κάθε ένας βουλευτής.

«542 ναι, 32 όχι - Έτσι ψήφισαν οι βουλευτές σας... και συνεχίζει να ρέει το χοντρό χρήμα», είναι ο τίτλος της εφημερίδας, που φιλοξενεί και δήλωση του βουλευτή των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Βόλφγκανγκ Μπόσμπαχ ο οποίος, όπως είχε προαναγγείλει, καταψήφισε την πρόταση: «Ψήφισα "όχι", επειδή μια κρίση που δημιουργήθηκε λόγω υπερχρέωσης δεν μπορεί να επιλυθεί μακροπρόθεσμα με όλο και υψηλότερα χρέη».

Ο ίδιος σημειώνει ότι τα προβλήματα της Ελλάδας δεν είναι αποτέλεσμα ανεπαρκούς ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, αλλά ανεπαρκούς ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, αναποτελεσματικής διοίκησης και της ανύπαρκτης διάθεσης εύπορων Ελλήνων να εκπληρώσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. «Γιατί πρέπει να εγγυηθεί ο Γερμανός φορολογούμενος για τα προβλήματα που δημιουργούνται έτσι;», διερωτήθηκε.

Ο Ματίας Τσίμερ από την άλλη, του ίδιου κόμματος, εξηγεί ότι ψήφισε θετικά, γιατί- όπως είπε- εμπιστεύεται περισσότερο αυτά που διαπραγματεύθηκε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από ότι αυτά που λένε οι Ελληνες.

Την αρνητική ψήφο του κ. Μπόσμπαχ σέβεται απολύτως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπως δηλώνει ο ίδιος σε συνέντευξη που έχει παραχωρήσει στην Bild am Sonntag και θα δημοσιευθεί αύριο. Σύμφωνα με προδημοσιευμένο απόσπασμα, ο κ. Σόιμπλε τονίζει ότι κάθε βουλευτής είναι στο τέλος υπόλογος στην συνείδησή του. «Τρέφω μεγάλο σεβασμό για τον Βόλφγκανγκ Μπόσμπαχ. Αν αυτό δεν μπορεί να συμβιβαστεί με την συνείδησή του, τότε το ‘όχι' του είναι συνεπές» δηλώνει και προσθέτει ότι ο ίδιος πάντως, «έπειτα από προσεκτική σκέψη», ψήφισε «ναι».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γερμανική βουλή Bild
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ