Κριτική Λαφαζάνη στη συμφωνία: Κρίσιμα προβλήματα στο κείμενο -Θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας - iefimerida.gr

Κριτική Λαφαζάνη στη συμφωνία: Κρίσιμα προβλήματα στο κείμενο -Θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας

(EUROKINISSI)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για κρίσιμα προβλήματα στο κείμενο της συμφωνίας, κάνει λόγο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ασκώντας εμμέσως κριτική στον Γιάνη Βαρουφάκη, ενώ τονίζει ότι δεν είναι υποχρεωτικό, ούτε αναγκαίο, να εγκριθεί από τη βουλή.

Στη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά», ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κάνει λόγο «ασάφειες και κρίσιμα προβλήματα του κειμένου», ενώ ξεκαθαρίζει για μία ακόμη φορά ότι «παρά τη συμφωνία θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας».

«Εμείς πάντα θα εκφράζουμε στις συλλογικές μας διαδικασίες ελεύθερα τις απόψεις μας. Και αυτό δεν είναι αδυναμία, όπως λένε οι αντίπαλοι μας αλλά μεγάλο πλεονέκτημα και δύναμη για τον ίδιο τον τόπο. Η σιωπή των αμνών δεν ταιριάζει στο ΣΥΡΙΖΑ και δεν είναι δημοκρατία», τονίζει ο κ. Λαφαζάνης.

«Πράγματι η συμφωνία με τους λεγόμενους εταίρους παρουσιάζει μεγάλα προβλήματα αλλά σας διαβεβαιώνω ότι αυτά τα προβλήματα δεν πρέπει και δεν πρόκειται να μας εμποδίσουν να εφαρμόσουμε το ριζοσπαστικό πρόγραμμα μας» εξηγεί. «Οι ασάφειες και τα κρίσιμα προβλήματα του κειμένου της συμφωνίας δεν πρέπει και δεν πρόκειται να θολώσουν το κυβερνητικό έργο και τη νέα προοδευτική πορεία της χώρας» προσθέτει.

Ακόμη, ο κ. Λαφαζάνης δηλώνει ότι δεν θεωρεί ότι είναι απαραίτητο αλλά ούτε υποχρεωτικό η συμφωνία με τους πιστωτές να εγκριθεί από τη Βουλή. «Τόσο ο χαρακτήρας αυτής της συμφωνίας όσο και το περιεχόμενο της δεν είναι τέτοια που να μπορούν να περιβληθούν με τη μορφή νόμου», σχολιάζει.

Σε ό,τι αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις, ο υπουργός αναφέρει ότι η χώρα δεν έχει λόγο να τις συνεχίσει, ιδιαίτερα εκείνες των στρατηγικών δημοσιών τομέων και επιχειρήσεων της οικονομίας ή δημοσίων ακινήτων -φιλέτων. «Πολύ περισσότερο η κυβέρνηση μας δεν πρόκειται να κάνει καμία απολύτως ιδιωτικοποίηση στο χώρο της ενέργειας», ξεκαθαρίζει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ