Νέος γύρος αντιπαράθεσης σήμερα στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ - iefimerida.gr

Νέος γύρος αντιπαράθεσης σήμερα στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

(SOOC/ ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τις πολιτικές εξελίξεις και την εκλογή νέου γραμματέα της ΚΕ και της Πολιτικής Γραμματείας να αποτελούν το κύριο "μενού" , συνεδριάζει σήμερα και αύριο η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, τις εργασίες της οποίας θα ανοίξει με ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας.

Στον απόηχο μάλιστα της εσωκομματικής γκρίνιας που κυριάρχησε τις τελευταίες μέρες, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η τοποθέτηση των στελεχών και των βουλευτών της Αριστερής Πλατφόρμας. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να εστιάσουν στο τρίπτυχο:

  • Διαπραγμάτευση με τους δανειστές, προτείνοντας να υπάρξει προετοιμασία ακόμα και για ρήξη
  • αποτίμηση αλλά και προσδοκίες από την εκλογή Παυλόπουλου
  • να υπάρχει ενεργότερος ρόλος του κόμματος στην κυβέρνηση και να μην λαμβάνονται αποφάσεις που δεν τις γνωρίζουν

Τέλος, αναμένεται να εκλεγεί νέα και ολιγομελής Πολιτική Γραμματεία, νέος γενικός γραμματέας και να αντικατασταθούν αρκετά μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. Όπως είχε πρώτο γράψει το iefimerida.gr ακλόνητο φαβορί είναι ο Τάσος Κορωνάκης καθώς η αλλαγή του κ. Βίτσα θεωρείται επιβεβλημένη μετά την εκλογή του στο κοινοβούλιο, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και άλλη υποψηφιότητα.

Σύμφωνα με το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ πάντως, τα στελέχη που κατέχουν αμειβόμενη κυβερνητική θέση ή αξίωμα δεν μπορεί να υπερβαίνουν το 25% των μελών κάθε οργάνου του κόμματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ