EFSF: Ενέκρινε την 4μηνη παράταση δίχως να δώσει χρήματα - iefimerida.gr

EFSF: Ενέκρινε την 4μηνη παράταση δίχως να δώσει χρήματα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ακολουθώντας μια εντελώς τυπική διαδικασία ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Στήριξης (EFSF) ενέκρινε την τετράμηνη παράταση του ελληνικού πρόγραμμα, αλλά χρήματα να δώσει μόνο μετά την επιτυχή περάτωση της αξιολόγησης.

Το πρόγραμμα παρατείνεται έως τις 30 Ιουνίου 2015 και όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: «Η διοίκηση του EFSF αποφάσισε σήμερα να παρατείνει τη συμφωνία του (Master Financial Assistance Facility Agreement – MFFA) με την Ελλάδα για τέσσερις μήνες. Αντί αυτή η συμφωνία να ολοκληρωθεί στις 28 Φεβρουαρίου παρατείνεται έως και τις 30 Ιουνίου 2015».

Ωστόσο, τα σημαντικά για την Ελλάδα έρχονται στη συνέχεια: υπάρχει σχετική διευκρίνιση πως τα κεφάλαια του MFFA θα είναι διαθέσιμα για τη χώρα μόνο μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ενώ υπογραμμίζεται ότι μέχρι σήμερα η Ελλάδα έχει λάβει 141,8 δισ. ευρώ από το EFSF.

EFSF: Ενέκρινε την 4μηνη παράταση δίχως να δώσει χρήματα  | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ EFSF Ευρωζώνη Ελλάδα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ