Το νέο Audi R8 βασίζεται στη Lamborghini Huracan και θα έχει μέχρι και 610 άλογα - iefimerida.gr

Το νέο Audi R8 βασίζεται στη Lamborghini Huracan και θα έχει μέχρι και 610 άλογα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διαδικτυακή πρεμιέρα για το νέο σούπερ σπορ Audi, το R8, που σε μέταλλο και πλαστικό θα βρίσκεται στη Γενεύη. Αισθητικά η δεύτερη γενιά του είναι πιο δυναμική, χωρίς όμως να έχει αποστασιοποιηθεί από τη γενική εικόνα της πρώτης. Όπως και αυτή έτσι και η καινούργια βασίζεται στην αντίστοιχη Lamborghini που είναι η Huracan. Σε σχέση με την οποία το Audi έχει μεγαλύτερο μεταξόνιο και φαρδύτερα μετατρόχια, προκειμένου να έχει έναν πιο Gran Tourismo χαρακτήρα.

Σε αντίθεση με τις φήμες που έκαναν λόγο για κάποιο υπερ-τροφοδοτούμενο σύνολο σχετικά μικρού κυβισμού, το καινούργιο R8 θα κινείται, για την αρχή τουλάχιστον, αποκλειστικά από τον V10 των 5.200 κυβικών. Ο οποίος στη στάνταρ εκδοχή του αποδίδει 540 άλογα και στη V10 Plus 610.

Φυσικά οι δυνατοί κινητήρες, συνεπικουρούμενοι και από το μειωμένο κατά 50 κιλά βάρος, εξασφαλίζουν και πολύ καλές επιδόσεις. Έτσι το στάνταρ R8 χρειάζεται 3,5 δεύτερα για το 0-100 και έχει τελική 320, ενώ τα αντίστοιχα νούμερα για το Plus είναι 3,2 δεύτερα και 330.

Κινητήριοι τροχοί θα είναι και οι τέσσερις –η ροπή μπορεί να καταλήγει, ανάλογα με τις συνθήκες, ακόμα και σε ποσοστό 100% σε έναν από τους δύο άξονες- ενώ και οι δύο V10 θα συνδυάζονται με αυτόματα κιβώτια S-Tronic 7 σχέσεων.

Στο εσωτερικό η προσέγγιση είναι πλέον πιο οδηγοκεντρική, με καινούργια μπάκετ καθίσματα και τον πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων με την οθόνη 12,3’’ που είδαμε για πρώτη φορά στο νέο TT. Οι πωλήσεις του καινούργιου Audi R8 θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι, με τις τιμές του στη Γερμανία να ξεκινούν από τις 165.000 ευρώ για το απλό και από τις 187.40 ευρώ για το R8 V10 Plus.

Το νέο Audi R8 βασίζεται στη Lamborghini Huracan και θα έχει μέχρι και 610 άλογα | iefimerida.gr 0
Το νέο Audi R8 βασίζεται στη Lamborghini Huracan και θα έχει μέχρι και 610 άλογα | iefimerida.gr 1
Το νέο Audi R8 βασίζεται στη Lamborghini Huracan και θα έχει μέχρι και 610 άλογα | iefimerida.gr 2
Το νέο Audi R8 βασίζεται στη Lamborghini Huracan και θα έχει μέχρι και 610 άλογα | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Audi R8 αυτοκίνητο έκθεση Γενεύης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ