Νέα κακουργηματική δίωξη σε βάρος της Proton Bank -Για δάνεια 38 εκατ. ευρώ - iefimerida.gr

Νέα κακουργηματική δίωξη σε βάρος της Proton Bank -Για δάνεια 38 εκατ. ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα κακουργηματική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος της «αμαρτωλής» Proton Bank, με αφορμή και πάλι τα δάνεια που ενέκρινε, μεγάλο μέρος των οποίων κατέληξε στις τσέπες των τότε μελών του ΔΣ της τράπεζας.

Η νέα δίωξη αφορά δάνεια ύψους 38 εκατ. ευρώ που ενέκριναν δύο μέλη του ΔΣ για τις εταιρίες τους, τα οποία, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις της έρευνας, χάθηκαν στην πορεία. Η κατηγορία δεν αφορά τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, αλλά στρέφεται κατά του συνόλου της επιτροπής εγκρίσεων και πιστοδοτήσεων της Proton Bank, καθώς και κατά δύο επιχειρηματιών-συνεταίρων και πρώην μετόχων της Ωμέγα Bank.

Οι δύο επιχειρηματίες φέρονται να μπήκαν στο ΔΣ της Proton μετά την απορρόφηση της τράπεζάς τους από την Proton και φέρονται ότι έπεισαν τα μέλη της επιτροπής πιστοδοτήσεων να τους χορηγήσει θαλασσοδάνεια ύψους 38 εκατ. ευρώ. Τα μέλη της επιτροπής διώκονται σε απιστία σε βαθμό κακουργήματος, ενώ οι δύο επιχειρηματίες για ηθική αυτουργία στο αδίκημα.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, οι ενέργειες των κατηγορουμένων έγιναν ενώ είχε προηγηθεί ήδη από τον Φεβρουάριο του 2011 ο επιτόπιος έλεγχος της Τράπεζας της Ελλάδος στα πεπραγμένα της Proton και ενώ είχε δοθεί ήδη από το τέλος του 2010 και επαναλήφθηκε την 1η Ιουλίου του 2011 γραπτή εντολή από την Τράπεζα της Ελλάδος προς την Proton να ακολουθήσει «πολιτική σημαντικής πιστωτικής συρρίκνωσης μειώσεως του δανειακού χαρτοφυλακίου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ