Γερμανός πολιτικός του SPD: Ακόμα πληρώνουμε το λάθος του Παπανδρέου με το δημοψήφισμα - iefimerida.gr

Γερμανός πολιτικός του SPD: Ακόμα πληρώνουμε το λάθος του Παπανδρέου με το δημοψήφισμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την άποψη του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι δεν είναι εύκολη η απόφαση που καλείται να πάρει η γερμανική Bουλή συντάχθηκε ο βουλευτής του SPD (Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα) Κάρστεν Σνάιντερ.

«Συμφωνώ με τον κ. Σόιμπλε. Δεν θα είναι μια εύκολη απόφαση. Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή δεν εξυπηρετεί το χρέος της και οι Έλληνες πρέπει να καταλάβουν πως οφείλουν να βοηθήσουν τους εαυτούς τους. Στην πραγματικότητα, ακόμη πληρώνουμε το λάθος που έγινε το 2011 από τον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, όταν έκανε λόγο για δημοψήφισμα».

Για να συμπληρώσει ο κ. Σνάιντερ: «Υποστηρίζουμε την ανάπτυξη, καθώς και περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη. Πρέπει, όμως, να γίνει σαφές προς αυτούς που κέρδισαν πολλά και έχουν πλούτο στην Ελλάδα ότι πρέπει να πληρώσουν. Η επιστροφή στη δραχμή δεν είναι μια απάντηση από τη στιγμή που τα χρέη της Ελλάδας είναι σε ευρώ. Αν η Ελλάδα πάει στη δραχμή, θα διπλασιάσει τα χρέη της, καθώς θα υπάρξει υποτίμηση του νέου νομίσματός της κατά 50%. Τώρα είναι η σειρά των Ελλήνων, εμείς τους απλώνουμε τo χέρι».

Die Linke: Σχέδιο Μάρσαλ

Από την πτέρυγα του αριστερού Die Linke πήρε τον λόγο ο βουλευτής Γκρέγκορ Γκίσι, που δήλωσε: «Με τις πολιτικές που ακολουθούνται, το χρέος της Ελλάδας δεν θα μπορέσει ποτέ να αποπληρωθεί. Δεν υπάρχει λογική σε αυτό. Πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα να αποπληρώσει τα χρέη της. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ λέει πως θα τελειώσει με τις πολιτικές της λιτότητας. Αυτές οι πολιτικές είχαν τη λογική του ''καμικάζι'' που οδήγησαν σε υψηλή ανεργία στους νέους και σε ύφεση. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η πρώτη κυβέρνηση στην Ευρώπη που αμφισβητεί τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Το 90% των χρημάτων που δόθηκαν μέσω των προγραμμάτων διάσωσης πήγαν σε γερμανικές και γαλλικές τράπεζες. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι ένα Σχέδιο Μάρσαλ για τη Νότια Ευρώπη. Πρέπει να ψηφίσουμε για να δώσουμε στην Ελλάδα λίγο χώρο να αναπνεύσει και την ευκαιρία για μια νέα αρχή».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιώργος Παπανδρέου δημοψήφισμα Die Linke
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ