Χρηματιστήριο: Περιμένουν... πουλώντας οι επενδυτές -Στο -3,22% ο Δείκτης - iefimerida.gr

Χρηματιστήριο: Περιμένουν... πουλώντας οι επενδυτές -Στο -3,22% ο Δείκτης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με πτώση άνοιξε και σήμερα, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Από την έναρξη της συνεδρίασης κυριαρχούν οι πωλήσεις (με χαμηλό τζίρο πάντως), με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να συρρικνώνεται σημαντικά. Χαρακτηριστικά, στις 11.00 υποχωρούσε κατά -2,57%, ενώ πλέον (14.35) οι απώλειες είναι της τάξεως του -3,19%.

Εκτός από τις ρευστοποιήσεις με στόχο την κατοχύρωση βραχυπρόθεσμων κερδών μετά τη σημαντική άνοδο στη συνεδρίαση της Τρίτης, το χρηματοδοτικό κενό εξακολουθεί να αποτελεί «αγκάθι», ενώ ούτε ο Γιάνης Βαρουφάκης έδειξε... φως στο τούνελ με τη σημερινή, πρωινή συνένετυξή του στον ΑΝΤ1...

Ως συνέπεια αυτών, οι επενδυτές είτε μειώνουν τις θέσεις τους στην αγορά (ιδιαίτερα δε στις τράπεζες) είτε παραμένουν επιφυλακτικοί, αναμένοντας κάποιο νέο για την... επόμενη μέρα. Άλλωστε, η εν λόγω επιφυλακτικότητα φάνηκε ολοκάθαρα στη χθεσινή συνεδρίαση, με τον τζίρο να κινείται σε χαμηλά επίπεδα σε σχέση με ό,τι είχαμε δει τις προηγούμενες ημέρες.

Να σημειωθεί ότι η αγορά αναμένει και τα αποτελέσματα των εισηγμένων εταιρειών, που ίσως παίξουν τον ρόλο τους στη διαμόρφωση τάσης της αγοράς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ