Το Spiegel υπέρ του κουρέματος του ελληνικού χρέους -«Είναι η πιο ειλικρινής επιλογή» - iefimerida.gr

Το Spiegel υπέρ του κουρέματος του ελληνικού χρέους -«Είναι η πιο ειλικρινής επιλογή»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως μονόδρομο βλέπει αρθρογράφος του περιοδικού Spiegel το κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Der Spiegel, το κούρεμα του ελληνικού χρέους θα ήταν η πιο ειλικρινής επιλογή, καθώς, όπως υποστηρίζει, η Ελλάδα δεν χρειάζεται φρέσκο χρήμα για κοινωνικές παροχές αλλά για να ξεπληρώσει το χρέος της.

«Δανείζουμε τους Έλληνες για να πάρουμε πίσω τα λεφτά που τους δανείσαμε προηγουμένως. Δεν έχει νόημα να συνεχίζεται αυτό», σημειώνει ο αρθρογράφος και προσθέτει: «Μπορεί να είναι λάθος ο τρόπος που το εκφράζουν οι Έλληνες, αλλά στον πυρήνα του προβλήματος έχουν δίκιο: η Ελλάδα χρειάζεται κούρεμα του χρέους, δεν μπορεί να σωθεί με νέα δάνεια».

Κλείνοντας, σημειώνει ότι το κούρεμα θα ήταν η πιο ειλικρινής επιλογή συγκριτικά με την «ψευδαίσθηση» ότι θα επιλυθεί το ελληνικό πρόβλημα χρέους, αν και εκτιμάται ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις από τους δανειστές, ειδικά από χώρες όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κούρεμα κούρεμα χρέους Spiegel
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ