Μοσκοβισί για τρίτο πακέτο: Θα δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα - iefimerida.gr

Μοσκοβισί για τρίτο πακέτο: Θα δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: SOOC / ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απέφυγε να απαντήσει ευθέως για το αν υπάρχει σχέδιο για τρίτο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα, ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ Πιέρ Μοσκοβισί, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης στον γερμανικό σταθμό RTL.

Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε για ύπαρξη τρίτου προγράμματος στήριξης για την Ελλάδα, ο Γάλλος Επίτροπος σημείωσε πως είναι προτιμότερο «να περιμένουμε και να δούμε τι θα συμβεί».

Παράλληλα, τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι των ευρωπαίων εταίρων και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Επεσήμανε ότι οι μεταρρυθμίσεις που θα επιχειρήσει η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να είναι καλυμμένες χρηματοδοτικά και να μην προκαλέσουν αρνητικές επιπτώσεις στα δημοσιονομικά της χώρας μας.

Ο κ. Μοσκοβισί υπογράμμισε εκ νέου πως πρόθεση της Κομισιόν είναι η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, προσθέτοντας ότι εάν μια χώρα αποχωρήσει από την ευρωζώνη, θα γεννηθούν ερωτήματα για το ποιος θα ακολουθήσει, υπονομεύοντας το αδιάσπαστο της νομισματικής ένωσης.

Αναφορικά τα ελλείμματα της Γαλλίας, είπε πως η απόφαση να δοθεί στη χώρα περισσότερος χρόνος για να μειώσει τα ελλείμματά της ήταν ομόφωνη στην Κομισιόν. Συμπλήρωσε πως η Γαλλία πρέπει να κάνει προσπάθειες για να βελτιώσει τον προϋπολογισμό του 2015 και πως οι γερμανοί δεν τάσσονται υπέρ των κυρώσεων κατά της Γαλλίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πιερ Μοσκοβισί επίτροπος Ελλάδα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ