Το γελαστό αγόρι που σκοτώθηκε από τους τζιχανιστές [εικόνες] - iefimerida.gr

Το γελαστό αγόρι που σκοτώθηκε από τους τζιχανιστές [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ηλικία 28 ετών, ο Αυστραλός Άς Τζόντστον, ταξίδεψε από τη μακρινή χώρα του προκειμένου να πολεμήσει στο πλευρό των Κούρδων κατά του Ισλαμικού Κράτους. Στην τελευταία του μάχη στο όρος Σιντζάρ του Βορειου Ιράκ, σκοτώθηκε από τους τζιχανιστές.

Αφού θήτευσε επτά χρόνια στον αυστραλιανό στρατό, ο Τζόνστον εντάχθηκε στο κουρδικό αντάρτικο μαζί με άλλους εθελοντές από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία, την Ισπανία και την Ολλανδία, οι οποίοι έφτασαν στην εύφελκτη περιοχή με τη βοήθεια του Κούρδου μαχητή Καντέρ Κανταντίρ που έχει επωμιστεί το έργο στρατολόγησης δυτικών στρατιωτών.

Το γελαστό αγόρι που σκοτώθηκε από τους τζιχανιστές [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Το γελαστό αγόρι που σκοτώθηκε από τους τζιχανιστές [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Μεταξύ τους ονομάζονται «φιλαράκια». Πολλοί συμμετείχαν στις μάχες του Κομπάνι του κουρδικού θύλακα στα συρο-τουρκικά σύνορα που έγινε σύμβολο αντίστασης κατά των τζιχαντιστών. Πριν λίγες μέρες, το Κομπάνι ελευθερώθηκε χάρη στον ηρωισμό των Κούρδων μαχητών αλλά και με τη βοήθεια των αεροπορικών επιδρομών της διεθνούς συμμαχίας.

Το γελαστό αγόρι που σκοτώθηκε από τους τζιχανιστές [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Το γελαστό αγόρι που σκοτώθηκε από τους τζιχανιστές [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Ο θάνατος του Τζόνστον προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση μεταξύ των Κούρδων καθώς πολεμούσε για την υπεράσπιση των Γιεζίντι, της μειονότητας η οποία έχει υποστεί ένα αδυσώπητο πογκρόμ από τους φονταμενταλιστές ισλαμιστές.

Το γελαστό αγόρι που σκοτώθηκε από τους τζιχανιστές [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Στην σελίδα τους στο Facebook «Τα Λιοντάρια της Ροτζάβα» του Κουρδικού Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) έγραψαν: «Πρόκειται για μια ιστορία ηρωισμού και θυσίας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ισλαμικό κράτος Κούρδοι τρομοκρατία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ