J.P. Morgan: Ιδού οι λύσεις για το πρόβλημα ρευστότητας της Ελλάδας - iefimerida.gr

J.P. Morgan: Ιδού οι λύσεις για το πρόβλημα ρευστότητας της Ελλάδας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αισοδοξία για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων Ελλάδας-εταίρων αλλά και βεβαιότητα ότι θα υπάρξει και τρίτο πρόγραμμα στήριξης για την ελληνική οικονομία τον Ιούνιο, διατυπώνει ο οίκος αξιολόγησης J.P.Morgan.

Παρότι παραδέχεται ότι κατά τις διαπραγματεύσεις θα υπάρξουν αρκετές «αναταράξεις», εκτιμά ότι οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών θα έχουν αίσια έκβαση. Προβλέπει επίσης ότι η Ελλάδα, θα προχωρήσει σε λήψη μέτρων, προκειμένου να ολοκληρωθεί επιτυχώς η αξιολόγηση του προγράμματος.

Χωρίς προβλήματα αναμένεται -λέει επίσης J.P.Morgan να περάσει από τα ευρωπαϊκά κοινοβουλία η συμφωνία του Eurogroup με την Ελλάδα για τετράμηνη παράταση του προγράμματος.

Ο οίκος αναφέρεται και στην προοπτική έλλειψης ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας, καθώς υπάρχει η ανάγκη αποπληρωμης δανείων από τα τέλη Μαρτίου και μετά ο οίκος.

Προκρίνει δε ως εναλλακτικές, την αύξηση του ορίου έκδοσης εντόκων γραμματίων ή την συμφωνία με το ΔΝΤ ώστε να καθυστερήσει η αποπληρωμή των δικών του δανείων, έως ότου ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και υπάρξει εκταμίευση της τελευταία δόσης.

ΔΝΤ: Ξεχάστε την λύση της μετάθεσης πληρωμής

Μια λύση ωστόσο, την οποία φέρεται να απορρίπτει το ΔΝΤ. Σύμφωνα με αξιωματούχους του Ταμείου, δεν σκέφτονται καν τέτοιο ενδεχόμενο. «Ξεχάστε την μετάθεση πληρωμής» διαμήνυσε στέλεχος του ΔΝΤ σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο Alpha tv.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ