ΣΔΟΕ: Κατασχέθηκαν πάνω από 30 εκατ. λαθραία τσιγάρα στον Πειραιά - iefimerida.gr

ΣΔΟΕ: Κατασχέθηκαν πάνω από 30 εκατ. λαθραία τσιγάρα στον Πειραιά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

30.334.000 τεμάχια λαθραίων τσιγάρων σε εμπορευματοκιβώτια εντόπισαν και κατάσχεσαν στο λιμάνι του Πειραιά οι δεικτικές αρχές. Το εμπόρευμα προέρχονταν από την Μανίλα Φιλιππίνων ενώ στα φορτωτικά έγγραφα έγραφε «έπιπλα».

Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από κλιμάκιο υπαλλήλων Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών-Οπλων & λοιπών ελεγχόμενων προϊόντων του ΣΔΟΕ Π.Δ. Αττικής και Αιγαίου σε συνεργασία με το Ε΄ Τελωνείο Πειραιά και με την συμμετοχή του σκύλου ανιχνευτή καπνικών της υπηρεσίας «Diablo», διαπιστώθηκε ότι σε τρία εμπορευματοκιβώτια περιέχονταν συνολικά 30.334.000 τεμάχια λαθραίων τσιγάρων. Από αυτά τα 10.380.000 τεμάχια ήταν μάρκας Gold Classic και τα 19.954.000 ήταν της μάρκας Raquel, ενώ ένα τέταρτο εμπορευματοκιβώτιο, που υπήρχε στην ίδια φορτωτική, υπήρχαν διακόσια πενήντα χαρτοκιβώτια πλαστικών καρεκλών, με προφανή σκοπό την παραπλάνηση των Αρχών.

Οι διαφυγόντες δασμοί ανέρχονται στο ποσό των 5.550.600,21 ευρώ.

Η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό των πραγματικών παραληπτών, δεδομένου ότι τα στοιχεία των παραληπτών επί των φορτωτικών εγγράφων είναι πλαστά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ λαθραία τσιγάρα Πειραιάς ΣΔΟΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ