Κοντονής: «Το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου θα τελειώσει» - iefimerida.gr

Κοντονής: «Το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου θα τελειώσει»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Σταύρος Κοντονής κατέστησε ξεκάθαρο πως το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου, το οποίο περιορίζει την Κυβέρνηση στη λήψη γόνιμων μέτρων, θα τελειώσει με το νέο αθλητικό νόμο που ετοιμάζει και πως ζήτησε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο να επισπεύσει τις δίκες που είναι σε εξέλιξη και αφορούν την εγκληματική οργάνωση που δρα στο ποδόσφαιρο της χώρας μας.


Αναλυτικά όσα είπε ο Υφυπουργός στο Aθλητικό Metropolis:

Για την βούλησή του να βάλει τέλος στα φαινόμενα ανομίας: «Εμείς έχουμε σαφείς οδηγίες και εντολές από τον πρωθυπουργό για να πράξουμε αυτά που πρέπει για να εξυγιανθεί το ποδόσφαιρο και να σταματήσουν τα φαινόμενα ντροπής για τον πολιτισμό μας. Θα τα καταφέρουμε μέσα από νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα λάβουμε το αμέσως ερχόμενο διάστημα και θα βάζουν τάξη στο καθεστώς ανομίας που επικρατεί εδώ και χρόνια και που εμείς μέσα σε 20 μέρες τρομάξαμε με αυτά που είδαμε. Για άλλη μια φορά το λέω. Καμιά συλλογικότητα στην Ελλάδα είτε είναι αυτοδιοικούμενη, είτε όχι, δεν είναι πάνω από την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας και του ελέγχου που αυτή αποφασίζει. Τόσο η κυβέρνηση, όσο και η Βουλή που νομοθετεί έχουν την νομιμοποίηση του ελληνικού λαού».

Για τον αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις: «Δεν θα διστάσουμε να έρθουμε σε σύγκρουση ακόμη και με υπερεθνικούς οργανισμούς για να εφαρμόσουμε αυτά που πρέπει για την διαφάνεια και την πάταξη της βίας. Μην μας απειλούν, λοιπόν ότι δεν θα παίξουν στην Ευρώπη. Αν είναι να αιματοκυλίζεται κάθε Κυριακή η Ελλάδα, να μην παίξουν ποτέ. Τάξη, όμως, θα βάλουμε».

Για τα περιθώρια νομοθετικής παρέμβασης της κυβέρνησης: «Η περίπτωση Θάτσερ είναι διαφορετική. Στην Αγγλία οι οπαδοί δημιουργούσαν επεισόδια στο εξωτερικό κατά κύριο λόγο, γι΄αυτό λήφθηκε τέτοια απόφαση, παίρνοντας, βέβαια, μέτρα και εντός. Εδώ είναι άλλη η κατάσταση. Μας λένε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για την εξυγίανση, διότι υπάρχει το αυτοδιοίκητο. Αυτό θα τελειώσει. Ό,τι μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση, το έκανε, δεν μας δίνει ο υπάρχων νόμος άλλη δυνατότητα. Δεν μπορούσε η κυβέρνηση να διακόψει το πρωτάθλημα, όπως μας εγκαλούν κάποιοι. Θα ήταν μια παράνομη απόφαση με βάση το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο. Θα πρέπει να φέρουμε νόμο που θα μας δίνει αυτή τη δυνατότητα να παρεμβαίνουμε όποτε πρέπει. Το μέτρο αυτό που λήφθηκε, λήφθηκε μετά από εισήγηση της ΔΕΑΒ και της ΕΛΑΣ, δεν υπάρχει άλλο μέτρο. Ουδέποτε είπαμε ότι είναι μέτρο αντιμετώπισης της βίας. Όποιος μας θεωρεί τόσο χαζούς που να το νομίζουμε αυτό, ας το πει. Είναι ένα προληπτικό μέτρο για να μην σκοτωθεί κάποιος άνθρωπος στα γήπεδα τις επόμενες ημέρες. Τα μέτρα αντιμετώπισης της βίας έρχονται».

Για τις δικαστικές υποθέσεις που εκκρεμούν στο ποδόσφαιρο: «Δικογραφίες οι οποίες σχηματίζονται στην προανάκριση ή ανάκριση δεν μπορούν να είναι αντικείμενο συζητήσεων και δημοσιοποίησης, αυτό επιτάσσει ο νόμος. Όπως μαθαίνουμε στις νομικές σχολές, ο κατηγορούμενος είναι ιερό πρόσωπο. Θεωρώ ότι είναι απαράδεκτο να σέρνονται ποινικές υποθέσεις επί μακρό διάστημα και άνθρωποι να τελούν υπό υποδικία. Ζήτησα από τον υπουργό δικαιοσύνης να επισπευσθούν οι δίκες».

Για την πρόταση Σαββίδη: «Συζητήσεις για να βρισκόμαστε απλά και να λέμε τι ωραία που τα λέμε δεν έχουν νόημα. Πρέπει να γίνουν συζητήσεις για να συμφωνήσουμε τι θα νομοθετηθεί».

Για τον τρόπο εκλογής διοίκησης στην ΕΠΟ: «Αυτό το καθεστώς εκλογής διοίκησης στην ΕΠΟ θα λάβει τέλος. Αυτό δεν είναι άποψη μόνο του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν και οι της προηγούμενης κυβέρνησης. Επομένως όταν θα έρθει το σχετικό νομοσχέδιο στη βουλή θα τύχει της μεγάλης πλειοψηφίας των βουλευτών».

Για το αν είναι διατεθειμένος να συγκρουστεί με τα συμφέροντα: «Καμία εξουσία δεν μπορεί να είναι υπέρτερη της λαϊκής κυριαρχίας, κανένα κέντρο εξουσίας δεν μπορεί να είναι υπέρτερο του κράτους. Από την στιγμή που έχουμε την εντολή του πρωθυπουργού και είμαστε εναρμονισμένοι με το πρόγραμμα δεν υπάρχει φόβος να μην εφαρμοστούν αυτά που υποσχόμαστε. Θα το δείτε, είμαστε μια κυβέρνηση μόλις 20 ημερών».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σταύρος Κοντονής ΕΠΟ Ποδόσφαιρο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ