Στουρνάρας, ανήσυχος: Κλείστε γρήγορα τη διαπραγμάτευση - iefimerida.gr

Στουρνάρας, ανήσυχος: Κλείστε γρήγορα τη διαπραγμάτευση

Φωτογραφία: Sooc
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Να κλείσει γρήγορα τη διαπραγμάτευση» κάλεσε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κατά την ομιλία του στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας.

«Η ανάκαμψη είναι εύθραυστη και δεν επιτρέπεται εφησυχασμός», σημείωσε ο κ. Στουρνάρας στην αρχή της ομιλίας τον τονίζοντας ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν επαρκή κεφαλαιακή βάση, αλλά χρειάζονται ρευστότητα προκειμένου να χρηματοδοτήσουν την οικονομική ανάπτυξη.

Οσον αφορά την άρση αποδοχής των ελληνικών ομολόγων απ' την ΕΚΤ ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας ανέφερε ότι δεν δημιούργησε προβλήματα ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα, εκτίμησε όμως ότι μετά τη συμφωνία παράτασης του προγράμματος η ΕΚΤ πιθανόν να ξεκινήσει να αποδέχεται εκ νέου τα ελληνικά χρεόγραφα.

Επίσης, ο Γιάννης Στουρνάρας τόνισε ότι η Ελλάδα με τους εταίρους της πρέπει να καταλήξουν γρήγορα σε μια τελική, αμοιβαία επωφελή. Συγκεκριμένα, κάλεσε σε μία συντεταγμένη εθνική προσπάθεια με στενή συνεργασία με τους εταίρους προκειμένου να φθάσουμε γρήγορα «σε μία αμοιβαία επωφελή τελική συμφωνία» και ζήτησε εθνική αναπτυξιακή πολιτική με έμφαση στις μεταρρυθμίσεις, για την οριστική έξοδο, επισημαίνοντας ότι η προοπτική ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας για το 2015 παραμένει αν και έχει αυξηθεί η αβεβαιότητα.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας ανέφερε ακόμη ότι τα «κόκκινα» δάνεια αποτελούν «αγκάθι» για τις τράπεζες και ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ