Μόνο ένας στους πέντε Γερμανούς υπέρ της παράτασης της βοήθειας προς την Ελλάδα - iefimerida.gr

Μόνο ένας στους πέντε Γερμανούς υπέρ της παράτασης της βοήθειας προς την Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο ημέρες πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία στη γερμανική Βουλή για την έγκριση της παράτασης του ελληνικού προγράμματος, μια δημοσκόπηση δείχνει ότι οι Γερμανοί πολίτες, στη μεγάλη πλειοψηφία τους, διαφωνούν με την παράταση της βοήθειας προς την Ελλάδα.

Μόλις ένας στους πέντε Γερμανούς (21%) τάσσεται υπέρ της παράτασης της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της INSA για τη γερμανική εφημερίδα Bild.

«Η μεγάλη πλειοψηφία απορρίπτει τη συνέχιση της βοήθειας για την Ελλάδα. Η πραγματική πλειοψηφία των πολιτών και η πιθανή κοινοβουλευτική πλειοψηφία βρίσκονται ουσιαστικά σε αντίφαση. Αυτό μπορεί να συμβεί, αλλά θα μπορούσε να έχει δραματικές συνέπειες εάν γίνει ο κανόνας», σχολιάζει ο επικεφαλής της INSA Χέρμαν Μπίνκερτ.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της Bild, το 36% των Γερμανών που υποστηρίζουν τη συνέχιση της βοήθειας είναι ψηφοφόροι της Αριστεράς, το 32% των Πρασίνων και το 26% των Σοσιαλδημοκρατών (SPD).

Ψηφοφόροι των Χριστιανοδημοκρατών/ Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) είναι μόνο το 11% και των Φιλελευθέρων (FDP) το 22%, ενώ ιδιαίτερα χαμηλό είναι το ποσοστό μεταξύ των ανδρών, των νέων και των κατοίκων της δυτικής Γερμανίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Δημοσκόπηση Ελλάδα Γερμανία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ