Reuters: Οι σκληροπυρηνικοί της Μέρκελ αντιδρούν -«Προδίδουμε τους Γερμανούς φορολογούμενους» - iefimerida.gr

Reuters: Οι σκληροπυρηνικοί της Μέρκελ αντιδρούν -«Προδίδουμε τους Γερμανούς φορολογούμενους»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί η Άνγκελα Μέρκελ και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να υποδύονται τις τελευταίες ημέρες το ρόλο του «ειρηνοποιού» και του «διαπραγματευτή» έτσι ώστε να πείσουν τα μέλη της γερμανικής βουλής να ψηφίσουν την 4μηνη επέκταση του ελληνικού προγράμματος, αλλά φαίνεται πως δεν μπορούν να πείσουν τους πάντες.

Επικαλούμενο γερμανικά δημοσιεύματα, το Reuters αναφέρει πως υπάρχει μια σκληροπυρηνική ομάδα συντηρητικών στο κόμμα της Μέρκελ που αντιδρά με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη και συνακόλουθα απειλεί να μην ψηφίσει υπέρ της.

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung αναφέρει σχετικά πως η συγκεκριμένη ομάδα μπορεί να είναι ευάριθμη, ωστόσο πρόκειται να κρατήσει μέχρι τέλους σκληρή στάση στο θέμα. Πρόκειται για πολιτικούς που και στο παρελθόν είναι ταχθεί εναντίον των προγραμμάτων βοήθειας προς την Ελλάδα. Τώρα κατηγορούν δημόσια την Μέρκελ ότι είναι πολύ επιεικής με τους Έλληνες και ότι εκφράζουν τις ανησυχίες τους για την τετράμηνη παράταση του ελληνικού προγράμματος.

Ο Κουρτ Λουκ, επικεφαλής της επιτροπής του CDU, καθώς και ο γενικός γραμματέας Βόλφγκανγκ Στάιγκερ απέστειλαν επιστολή στους βουλευτές της γερμανικής βουλής στην οποία αναφέρουν πως μια απλή επέκταση του προγράμματος βοήθειας δίχως αποτελεσματικούς όρους σημαίνει πως πρόκειται να ρίξουμε περισσότερα ''καλά'' χρήματα στα ''κακά'' που έχουμε δώσει μέχρι τώρα».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται ο Νταβίντ Μπέντελς, συντηρητικός πολιτικός από τη Βαυαρία, που σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt είπε πως απορρίπτει την επέκταση του ελληνικού προγράμματος. «Οτιδήποτε άλλο θα ήταν βαριά αμέλεια και μια προδοσία του Γερμανού φορολογούμενου. Ο Μπέντελς κατά καιρούς έχει εκφράσει τις απόψεις του για το ελληνικό ζήτημα θεωρώντας πως η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να μείνει στο ευρώ. Το Reuters σημειώνει, πάντως, ότι η συγκεκριμένη ομάδα των σκληροπυρηνικών είναι μια μικρή μειοψηφία στον κυβερνητικό συνασπισμό που αυτή τη στιγμή κατέχει μια άνετη πλειοψηφία στην Κάτω Βουλή με 504 βουλευτές.



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ