Διεθνής Αμνηστία: Το 2014 ήταν μαύρη χρονιά για τους αμάχους και τα θύματα των συρράξεων - iefimerida.gr

Διεθνής Αμνηστία: Το 2014 ήταν μαύρη χρονιά για τους αμάχους και τα θύματα των συρράξεων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Σκανδαλώδης και αναποτελεσματική» ήταν απάντηση της διεθνούς κοινότητας στη βία τη χρονιά που μας πέρασε σύμφωνα με την Διεθνή Αμνηστία.

Όπως καταγγέλλει η οργάνωση στην ετήσια έκθεσή της, το 2014 ήταν εξαιρετικά βεβαρυμένο από τις εμπόλεμες συρράξεις στην Ουκρανία,τη Συρία,τη Γάζα, τη Νιγηρία και άλλα θερμά μέτωπα του πλανήτη.

Σύμφωνα με την έκθεση, η οποία είναι ιδιαιτέρως επικριτική απέναντι στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, το 2014, εκατομμύρια πολίτες σκοτώθηκαν στις εμπόλεμες ζώνες του πλανήτη.

Άλλα 15 εκατομμύρια άνθρωποι εκτοπίστηκαν κι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, για να γλιτώσουν από τη βία του πολέμου.

Πρόκειται για τον «μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων από την εποχή του Β' Παγκόσμιου Πολέμου» όπως ανέφερε ο Σαλίλ Σέτι, Γενικός Γραμματέας της Οργάνωσης.

«Το 2014 υπήρξε καταστροφικό για εκατομμύρια ανθρώπους, θύματα της ένοπλης βίας», είπε ο Σέτι προσθέτοντας ότι «οι ηγέτες απέτυχαν παταγωδώς να προστατεύσουν τους αμάχους».

  • Η έκθεση εξετάζει την κατάσταση των ανθρωπίνων διακαιωμάτων σε 160 χώρες
  • 35 χώρες υποφέρουν περισσότερο από τις ωμότητες ενόπλων οργανώσεων, όπως είναι το Ισλαμικό Κράτος και η εξτρεμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ που δρα στη Νιγηρία.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ