Ρεκόρ τηλεθέασης σημείωσε η συνέντευξη του Στρος-Καν - iefimerida.gr

Ρεκόρ τηλεθέασης σημείωσε η συνέντευξη του Στρος-Καν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η συνέντευξη του Ντομινίκ Στρος-Καν το βράδυ της Κυριακής στο τηλεοπτικό δίκτυο TF1 έσπασε το ρεκόρ τηλεθέασης για δελτίο ειδήσεων στην Γαλλία, από το Νοέμβριο του 2005, με περισσότερους από 13 εκατομμύρια τηλεθεατές, ανακοίνωσε σήμερα το Ινστιτούτο Mediametrie.

Το διάστημα 20:09 ως 20:33, όταν ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ απαντούσε σε ερωτήσεις της δημοσιογράφου Κλερ Σαζάλ το ποσοστό τηλεθέασης έφτασε το 47%, δηλαδή 13.446.000 τηλεθεατές, σύμφωνα με το ινστιτούτο.

Ο Στρος-Καν παραδέχτηκε πως είχε μια ανάρμοστη σχέση με την Ναφισάτου Ντιαλό, καμαριέρα στο ξενοδοχείο Sofitel, και τόνισε πως η υπόθεση αυτή τον έκανε να "χάσει το ραντεβού του" με τους Γάλλους.

Πάντως, οι μεγάλες αμερικανικές εφημερίδες επιφύλαξαν αρνητική υποδοχή στη συνέντευξη του Στρος-Καν.

Η Washington Post τονίζει ότι "μέσω μιας συνέντευξης 20 λεπτών που έμοιαζε πολύ καλά προετοιμασμένη, ο κ. Στρος-Καν κατάφερε να παρουσιαστεί ως ένας μετανοιωμένος άνθρωπος", ακόμα και αν "υπογράμμισε πως δεν άσκησε πίεση σε καμιά από τις γυναίκες" που έχουν ασκήσει διώξεις εναντίον του για απόπειρα βιασμού.

Για τους New York Times, "ο Στρος-Καν αισθανόταν άσχημα, καμιά φορά φαινόταν θυμωμένος ή πικραμένος". "Ακόμα και αν ο Στρος-Καν παραδέχτηκε πως η συμπεριφορά του ήταν άσχημη, το έκανε με σφιγμένα δόντια. Τα λόγια του ήταν γεμάτα λύπη, αλλά ο τόνος του ακουγόταν μαχητικός", επισημαίνει η εφημερίδα.

Οι Los Angeles Times επισημαίνουν πως ο Στρος-Καν επέκρινε το αμερικανικό δικαστικό σύστημα, αναφέροντας πως του προκάλεσε μεγάλο φόβο. "Μπορεί να απέκλεισε την συμμετοχή του στις προεδρικές εκλογές, αλλά δεν απέρριψε την πιθανή επιστροφή του στην πολιτική", υπογραμμίζει η εφημερίδα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ