Αυτοί είναι οι 10 πιο άπιστοι λαοί στον κόσμο [λίστα] - iefimerida.gr

Αυτοί είναι οι 10 πιο άπιστοι λαοί στον κόσμο [λίστα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παραδοσιακά η απιστία θεωρείται ένα μεγάλο ταμπού, αλλά ο συνδυασμός της ανόδου των ιστοσελίδων που προτείνουν εξωσυζυγικές περιπέτειες και της πιο «ανοιχτόμυαλης» στάσης της κοινωνίας απέναντι στο σεξ έδωσε στους άπιστους την ευκαιρία να μη νιώθουν τύψεις.

Η ιστοσελίδα The Richest ανέλυσε τα δεδομένα που της παρείχαν οι διάφορες ιστοσελίδες και η εταιρεία προφυλακτικών Durex και παρουσιάζει τον χάρτη με τους πιο άπιστους λαούς του κόσμου. Χαρακτηριστικό της έρευνας είναι ότι οι Ευρωπαίοι καταλαμβάνουν τις εννέα από τις δέκα θέσεις της κατάταξης, με μια ασιατική χώρα πάντως να τους κλέβει την πρωτιά.

1. Ταϊλάνδη - 56% άπιστοι

Το 56% των Ταϊλανδέζων παραδέχεται ανερυθρίαστα ότι απατά τον/τη σύντροφό του. Βέβαια, υπάρχουν και οι παραδόσεις της ανεπίσημης συζύγου, αλλά και του κικ, μιας παράδοσης που επιτρέπει στους νέους να περνούν χρόνο με φίλους του αντίθετου φύλου, χωρίς να υπάρχει πάντα σεξουαλική επαφή. Τέλος, παραμένουν υψηλή τα ποσοστά του αγοραίου έρωτα που δίνουν την ευκαιρία στους άντρες να απατήσουν τις γυναίκες τους σε σαλόνια μασάζ, ιδιωτικές λέσχες και οίκους ανοχής.

2. Δανία - 46%

Η σκανδιναβική χώρα έχει πάντα καλές επιδόσεις στις αξιολογήσεις που κρίνουν την ευτυχία των πολιτών της, αλλά φαίνεται επίσης ότι κατέχει και υψηλή θέση σε ό,τι αφορά τη μοιχεία. Η σεξουαλική δραστηριότητα των κατοίκων της πρωτεύουσας Κοπεγχάγης ανεβάζει τον μέσο όρο της απιστίας, καθώς ένας στους δύο άντρες παραδέχεται ότι απατά τη σύντροφό του.

3. Ιταλία - 45%

Η χώρα που γέννησε τον διάσημο εραστή Καζανόβα δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη λίστα, χωρίς να ξεχνάμε τον πρώην πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι και τα περίφημα «μπούνγκα μπούνγκα» πάρτι του. Ωστόσο, η απιστία δεν φαίνεται να βλάπτει τις συζυγικές σχέσεις, καθώς η Ιταλία έχει το μικρότερο ποσοστό διαζυγίων στον κόσμο.

4. Γερμανία - 45%

Μπορεί οι Γερμανοί να δίνουν την εικόνα ενός πειθαρχημένου λαού, αλλά οι έρευνες δείχνουν ότι είναι πιο διακριτικοί όσον αφορά τις εξωσυζυγικές σχέσεις τους από ό,τι οι Γάλλοι και οι Ισπανοί.

5. Γαλλία - 43%

Σε μια χώρα που έχει αναγάγει το φλερτ σε τέχνη, είναι λογικό οι άντρες να απατούν τις συντρόφους τους. Μάλιστα, θεωρούν ότι οι παράνομες σχέσεις είναι ηθικά αποδεκτές και λίγοι άντρες μετανιώνουν για τις παράνομες περιπέτειές τους. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, το γεγονός ότι η δημοτικότητα του Προέδρου Ολάντ ανέβηκε μετά την αποκάλυψη της εξωσυζυγικής του σχέσης.

6. Νορβηγία - 41%

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Βικτόρια Μίλαν, η οποία παρέχει άλλοθι σε άπιστους και άπιστες, οι Νορβηγοί δείχνουν λιγότερη διάθεση για παράνομη σχέση τις κρύες μέρες του χειμώνα, αλλά η διάθεσή τους για μικρές ερωτικές περιπέτειες ανθίζει με τις πρώτες μέρες της άνοιξης.


7. Βέλγιο - 40%

Στο βασίλειο του Βελγίου, η ιστοσελίδα για ραντεβού παντρεμένων Gleeden αριθμεί 1,1 εκατ. μέλη, γεγονός που αποδεικνύει πως η απιστία δεν αποτελεί πλέον ταμπού. Ο τρόπος σκέψης των Βέλγων είναι πολύ απλός : «Ο/η σύζυγός σου σε απατά; Κάνε το ίδιο ή χώρισε».

8. Ισπανία - 39%

Για έναν λαό που είναι γνωστός για το φλογερό του ταμπεραμέντο και το πάθος του, η όγδοη θέση στην κατάταξη μπορεί να αποτελεί έκπληξη. Ωστόσο, η μεγάλη επιρροή της καθολικής εκκλησίας στην κοινωνία επηρεάζει τους Ισπανούς, που θεωρούν την απιστία ως ένα μεγάλο ταμπού.

9. Ηνωμένο Βασίλειο - 36%

Αν και οι Βρετανοί δεν φημίζονται για το πάθος τους, στη χώρα έχουν ανθίσει οι ιστοσελίδες που προωθούν τις εξωσυζυγικές σχέσεις. Τουλάχιστον 1 εκατομμύριο κάτοικοι έχουν γραφτεί σε ιστοσελίδες και δείχνουν τη διάθεση να απατήσουν τις/τους συντρόφους τους.

10. Φινλανδία - 36%

Ως γνήσιοι Σκανδιναβοί, οι Φινλανδοί έχουν μια ενδιαφέρουσα άποψη σε ό,τι αφορά την απιστία. Εχουν φανερές παράλληλες σχέσεις, οι οποίες αντιμετωπίζονται συγκαταβατικά από την κοινωνία. Πρόσφατα, μια έρευνα απέδειξε ότι 1 στους 5 παντρεμένους είχε παράλληλη σχέση με τουλάχιστον δέκα γυναίκες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ απιστία λίστα εξωσυζυγική σχέση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ