Βαρουφάκης στο CNN: Εμείς ήμασταν έτοιμοι από το πρωί, η άλλη πλευρά ζήτησε καθυστέρηση - iefimerida.gr

Βαρουφάκης στο CNN: Εμείς ήμασταν έτοιμοι από το πρωί, η άλλη πλευρά ζήτησε καθυστέρηση

(EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Δεν υπήρξε καθυστέρηση από την ελληνική πλευρά», τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στο CNN, σχετικά με την αποστολή της λίστας των μεταρρυθμίσεων από την Αθήνα.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Δευτέρας στην Κριστιάν Αμανπούρ, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε «Ήμασταν έτοιμοι αυτό το πρωί και το έγγραφο εστάλη εγκαίρως», ενώ συμπλήρωσε ότι ήταν αίτημα της άλλη πλευράς να σταλεί ένα επίσημο έγγραφο μέχρι την Τρίτη.

Ακόμη, ο κ. Βαρουφάκης χαρακτήρισε τη λίστα των μεταρρυθμίσεων ως «πολύ περιεκτική». Συγκεκριμένα, αναφερόμενος σε αυτή, ο Ελληνας υπουργός σημείωσε ενδεικτικά ότι περιλαμβάνει μέτρα για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής, για την αντιμετώπιση του ζητήματος των «κόκκινων» δανείων και για την αναδιάρθρωση των ΜΜΕ, όπως και ένα σημαντικό κομμάτι για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που προκάλεσαν οι πολιτικές των τελευταίων πέντε ετών.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «κάθε μία προεκλογική υπόσχεση που έχουμε δώσει θα υλοποιηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να συνάδει με το νέο συμβόλαιο ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρώπη». Εκανε συγκεκριμένη αναφορά για τις επαναπροσλήψεις, διευκρινίζοντας ότι αφορά 2.000 άτομα και όχι 15.000 που είχε προαναγγείλει η προηγούμενη κυβέρνηση, οπότε όπως είπε δεν θα υπάρχει δημοσιονομικός αντίκτυπος από αυτή την κίνηση. Για την αύξηση του κατώτατου μισθού ανέφερε ότι αυτό θα γίνει με τρόπο που δεν θα επηρεάσει τις επιχειρήσεις, ούτε θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ανάκαμψη.

Οταν ρωτήθηκε για το πώς θα αντιδράσουν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ στη νέα συμφωνία, απάντησε «Καταφέραμε να μην υπάρχουν για τους επόμενους τέσσερις μήνες περικοπές στις συντάξεις, αυξήσεις του ΦΠΑ, σε αντίθεση με τις δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης και θα γίνουν μία σειρά κινήσεων για την ανακούφιση της φτώχειας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιάνης Βαρουφάκης μεταρρυθμίσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ