Είχαν εξαπατήσει τη μισή Ελλάδα: Πωλούσαν «μαϊμού» ρούχα και αξεσουάρ μεγάλων οίκων -Πώς δρούσαν - iefimerida.gr

Είχαν εξαπατήσει τη μισή Ελλάδα: Πωλούσαν «μαϊμού» ρούχα και αξεσουάρ μεγάλων οίκων -Πώς δρούσαν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε τέσσερα άτομα, τρεις άντρες και μία γυναίκα, για πλαστογραφία, απάτη και παραβάσεις της νομοθεσίας για τη ρύθμιση της αγοράς προϊόντων και την παροχή υπηρεσιών, την προστασία σημάτων, καθώς και τον αθέμιτο ανταγωνισμό.

Οι τρεις άντρες και η γυναίκα, ηλικίας 32 έως 45 ετών, διακινούσαν μέσω διαδικτύου επώνυμα απομιμητικά προϊόντα υψηλού κόστους ως γνήσια, μέσω διαφόρων τεχνικών. Μετά από καταγγελίες των αγοραστών, ακολούθησε πολύμηνη, ενδελεχής και εμπεριστατωμένη ψηφιακή-διαδικτυακή έρευνα από εξειδικευμένους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι οποίοι εντόπισαν συγκεκριμένα προφίλ χρηστών του διαδικτύου και ταυτοποίησαν την εμπλοκή των παραπάνω τεσσάρων ατόμων.

Πώς δρούσαν

Οι δράστες δημιουργούσαν διάφορα προφίλ σε ιστοσελίδες δημοπρασιών και σε διαδικτυακές αγγελίες ειδικού τύπου και στη συνέχεια παρουσίαζαν ως γνήσια και διέθεταν προς πώληση απομιμητικά προϊόντα, όπως είδη ένδυσης, υπόδησης, αξεσουάρ, επώνυμων εταιρειών του εξωτερικού, σε ιδιαίτερα χαμηλές και ελκυστικές τιμές, παραπλανώντας έτσι τους υποψήφιους αγοραστές.

Λόγω της πρωτότυπης πρακτικής επικοινωνίας των δραστών με τους αγοραστές-θύματά τους, τα οποία πίστευαν ότι αγόραζαν γνήσια προϊόντα, κατάφεραν να προσελκύσουν στις διάφορες ιστοσελίδες τους χιλιάδες διαδικτυακούς αγοραστές. Αποτέλεσμα της παράνομης δράσης τους είναι οι θιγόμενες επώνυμες εταιρείες να έχουν υποστεί απώλεια εσόδων αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, αλλά και το Ελληνικό Δημόσιο να έχει σημαντική απώλεια από τη μη είσπραξη φόρων.

Κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικές έρευνες, παρουσία δικαστικών λειτουργών, προχθές στις οικίες των δραστών, σε Αθήνα και Βόλο, όπου εντοπίστηκαν σε αποθηκευτικούς χώρους εκατοντάδες απομιμητικά προϊόντα, υψηλού κόστους.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών που πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Βόλο, εντοπίστηκαν αποθηκευτικοί χώροι με εκατοντάδες απομιμητικά προϊόντα υψηλού κόστους ενώ κατασχέθηκαν χειρόγραφες σημειώσεις και πλήθος παραστατικών αποστολών δεμάτων, φορητός υπολογιστής και 4 σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Οι τέσσερις συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς, ενώ η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ απάτη προϊόντα μαϊμού Ίντερνετ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ