Δημήτρης Μάρδας: Μέσα στη λίστα για Βρυξέλλες είναι και η ρύθμιση των 100 δόσεων - iefimerida.gr

Δημήτρης Μάρδας: Μέσα στη λίστα για Βρυξέλλες είναι και η ρύθμιση των 100 δόσεων

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέσα στη λίστα με τις μεταρρυθμίσεις που θα στείλει η κυβέρνηση σήμερα στις Βρυξέλλες είναι και η ρύθμιση των 100 δόσεων, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.

«Είναι μέσα στη λίστα κι έχοντας υπόψη την παράγραφο έτσι όπως έχει διαμορφωθεί στη συμφωνία της Παρασκευής, η άποψή μου είναι ότι δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα», δήλωσε ο κ. Μάρδας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega το πρωί της Καθαράς Δευτέρας και πρόσθεσε: «Αναφέρω τη συμφωνία γιατί κάποιοι είπαν ότι αυτό αποτελεί μονομερή ενέργεια και δεν θα γίνει αποδεκτή. Η φρασεολογία της παραγράφου λέει ότι “απαγορεύονται μονομερείς ενέργειες υπό την προϋπόθεση ότι δεν προκαλούν δημοσιονομικό κενό”, και αυτό δεν προκαλεί δημοσιονομικό κενό».

Επειτα από συνεχείς ερωτήσεις για το αν η νομοθετική ρύθμιση των 100 δόσεων θα κατέβει στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, είπε, εν αντιθέσει με τα όσα είχε δηλώσει ο κ. Παππάς την Κυριακή στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό: «Θα κατέβουν κάποιες θέσεις οι οποίες θα συζητηθούν στις Βρυξέλλες». Και πρόσθεσε στην περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση πάρει ένα «όχι» για τη συγκεκριμένη ρύθμιση: «Τα “όχι” πρέπει να έχουν λογική και στη συγκεκριμένη ενέργεια δεν έχει κάποια λογική εφόσον δεν έχει δημοσιονομικό κενό». Μάλιστα, παρακάλεσε τους συνομιλητές του να μην προτρέχουν ότι οι Ευρωπαίοι θα απαντήσουν αρνητικά.

«Η παράγραφος (στη συμφωνία) είναι πολύ προσεκτικά γραμμένη» και αν οι δανειστές πουν «όχι», τότε «παραβαίνουν τους όρους της συμφωνίας» υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Τέλος, αναφορικά με τη βοήθεια που είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, ο κ. Μάρδας απάντησε ότι «είναι ένα σχέδιο που αναπτύσσεται για την επόμενη περίοδο», ενώ για τα χρήματα που απαιτούνται βραχυπρόθεσμα, απάντησε ότι «μπορεί να βρεθούν».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ