Financial Τimes: Αυτά είναι τα μέτρα που θα προτείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη - iefimerida.gr

Financial Τimes: Αυτά είναι τα μέτρα που θα προτείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη λίστα με τις μεταρρυθμίσεις που θα στείλει η ελληνική κυβέρνησης στους Θεσμούς, αναφέρεται δημοσίευμα των Financial Times την ώρα που οι πληροφορίες θέλουν την Αθήνα να στέλνει προσχέδιο της επιστολής σήμρα προκειμένου οι εκπρόσωποι των θεσμών να δουν τις προτάσεις της κυβέρνησης και να τις μελετήσουν στο πλαίσιο συνεργασίας με τους εταίρους μας, πριν από την τελική κατάθεση της λίστας τη Δευτέρα.

Οπως υποστηρίζει το εν λόγω δημοσίευμα, η επιστολή που θα στείλει ο Γιάνης Βαρουφάκης στους Θεσμούς θα περιλαμβάνει ένα περίγραμμα των μεταρρυθμίσεων στις οποίες προσανατολίζεται η ελληνική κυβέρνηση τους επόμενους μήνες και οι οποίες ανταποκρίνονται στους όρους που συμφωνήθηκαν στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου για επέκταση για τέσσερις μήνες του προγράμματος διάσωσης της χώρας των 172 δισ. ευρώ.

Κυβερνητικός αξιωματούχος μιλώντας στους Financial Times υποστήριξε ότι οι μεταρρυθμίσεις θα είναι κυρίως «διαρθρωτικού χαρακτήρα» και δεν θα περιλαμβάνουν λεπτομέρειες για προβλέψεις όσον αφορά την αύξηση των εσόδων ή την μείωση των εξόδων, ενώ συμπλήρωσε ότι η Αθήνα θα διευκρινίσει τα μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου των τσιγάρων και των καυσίμων, από τα οποία θα μπορούσε να αντλήσει περίπου 2 με 2,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο.

Ωστόσο, σημειώνουν οι Financial Times, παραμένει αδιευκρίνιστο αν στη λίστα θα περιλαμβάνονται και μέτρα που έχει ήδη ανακοινώσει η κυβέρνηση όπως η νέα ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, ενώ σημειώνουν ότι αν δεν κριθούν επαρκείς τότε θα υπάρξει νέα συνεδρίαση του Eurogroup την Τρίτη.

Financial Τimes: Αυτά είναι τα μέτρα που θα προτείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη | iefimerida.gr 0

Το δημοσίευμα των Financial Times, πάντως, εκτό από σκιαγράφηση της λίστας Βαρουφάκη, κάνει και μια εκτενή αναφορά στα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στην Αθήνα, στο διάγγελμα του πρωθυπουργού, την αποδοχή της κυβέρνησης από τον κόσμο με βάση τελευταία δημοσκόπηση αλλά και τις ενστάσεις του Μανόλη Γλέζου.

Συγκεκριμένα, οι Financial Times αναφέρουν ότι παρότι το ντιλ της Αθήνας με τους εταίρους στην Ευρώπη την Παρασκευή σήμανε τη στροφή του Αλέξη Τσίρπα ο οποίος κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας υποστήριζε ότι θα «σκοτώσει το τρέχον πακέτο διάσωσης», δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Κυριακή δείχνει ότι η αποδοχή της κυβέρνησης φθάνει στο 70% με 80%.

Η εφημερίδα αναφέρεται και στο διάγγελμα του πρωθυπουργού το Σάββατο, λέγοντας ότι μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως η λιτότητα τελείωσε, προειδοποιώντας, ωστόσο, ότι η Αθήνα την Παρασκευή κέρδισε τη μάχη αλλά όχι τον πόλεμο και ότι η Ελλάδα θα μπει σε μια νέα φάση διαπραγμάτευσης μέχρι να επιτευχθεί μια τελική συμφωνία για τη μετάβαση από τις καταστροφικές πολιτικές των Μνημονίων σε πολιτικές που θα επικεντρώνονται στην ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή.

Πάντως, οι Financial Times δεν παραλείπουν να αναφερθούν και στις εσωκομματικές επικρίσεις που δέχθηκε η κυβέρνηση για τη συμφωνία της Παρασκευής. «Πολλά μέλη της άκρας αριστεράς τάσης του ΣΥΡΙΖΑ επέκριναν τη συμφωνία ως ένα ολίσθημα, λέγοντας ότι δεν υποβλήθηκε για έγκριση από τις κομματικές δομές, όπως η Κεντρική Επιτροπή», γράφουν και εν συνεχεία αναφέρονται στη σημερινή επιστολή Γλέζου.

Αναφερόμενοι στη συμφωνία της Παρασκευής οι Financial Times γράφουν επικαλούμενες αξιωματούχο που συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις ότι η ταχέως επιδεινούμενη δημοσιονομική θέση έβαλε έξτρα πίεση στην Αθήνα για να προχωρήσει σε συμφωνία. «Οι πλάτες τους ήταν κολλημένες στον τοίχο» είπε η ίδια πηγή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιάνης Βαρουφάκης Financial Times
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ