Σε μία εβδομάδα καταθέσεις 3,5 δισ. έκαναν «φτερά» - iefimerida.gr

Σε μία εβδομάδα καταθέσεις 3,5 δισ. έκαναν «φτερά»

(EUROKINISSI)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Mία από τις δυσκολότερες εβδομάδες των τελευταίων μηνών ήταν αυτή που πέρασε, σε ό,τι αφορά στην εκροή των καταθέσεων, οι οποίες συνεχίστηκαν με ένταση έως και την Παρασκευή, εξαιτίας της ανησυχίας για το Eurogroup.

Στελέχη τραπεζών εκτιμούν ότι οι εκροές καταθέσεων την προηγούμενη εβδομάδα έφτασαν τα 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με την «Καθημερινή». Η κατάσταση επιδεινώθηκε ραγδαία, μετά από το «ναυάγιο» των διαπραγματεύσεων στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας (16/2), με αποτέλεσμα οι καταθέσεις να μειώνονται καθημερινά καθώς υπήρχε ο φόβος ότι δεν θα επιτευχθεί συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους εταίρους. Σύμφωνα με στελέχη τραπεζών, την περασμένη Παρασκευή η μείωση των καταθέσεων προσέγγισε το 1 δισ. Ευρώ.

Από το τέλος Οκτωβρίου έως και τώρα περίπου 23 δισεκατομμύρια ευρώ σε καταθέσεις έχουν κάνει «φτερά». Οι τράπεζες εκτιμούν ότι πάνω από το 80% του ποσού αυτού έχει μείνει στη χώρα, ενώ το 20% έχει μετακινηθεί σε ξένες τράπεζες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εκροές καταθέσεις Eurogroup
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ