Το απίστευτο παρασκήνιο της ερώτησης της Μαρίας Δεναξά για το Grexit σε Μέρκελ- Ολάντ - iefimerida.gr

Το απίστευτο παρασκήνιο της ερώτησης της Μαρίας Δεναξά για το Grexit σε Μέρκελ- Ολάντ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα μίνι... πραξικόπημα, με τη βοήθεια των Γάλλων συναδέλφων της χρειάστηκε να κάνει η δημοσιογράφος Μαρία Δεναξά, προκειμένου να μπει στην αίθουσα της συνέντευξης Τύπου και να υποβάλει ερώτηση περί Grexit στον Φ. Ολάντ και στην Α. Μέρκελ!

Η γερμανική αποστολή είχε βάλει εμπάργκο εξαρχής στους Έλληνες δημοσιογράφους, απαιτώντας να τεθούν μόνο 2 ερωτήσεις από Γάλλους δημοσιογράφους και 2 από Γερμανούς δημοσιογράφους, απαίτηση που έγινε δεκτή, αν και με ενόχληση από το Ελιζέ. Η ανταποκρίτρια του Mega στο Παρίσι συνεννοήθηκε, ωστόσο, με τους Γάλλους συναδέλφους της και μια από τις ερωτήσεις της γαλλικής πλευράς παραχωρήθηκε στην Ελληνίδα ρεπόρτερ, χωρίς βέβαια να το γνωρίζει ούτε η Α. Μέρκελ ούτε ο Φ. Ολάντ. Είναι ενδεικτικό ότι αμέσως μετά από την ερώτηση για το Grexit, ο Γάλλος Πρόεδρος δεν μπορούσε να κρύψει τον εκνευρισμό του, ενώ η Γερμανίδα Καγκελάριος είχε "καρφώσει" με το βλέμμα της την δημοσιογράφο. Σημειωτέον ότι η Μ. Δεναξά, βγήκε από την αίθουσα πριν καν προλάβει να ακούσει τη μετάφραση των δηλώσεων της Α. Μέρκελ, προκειμένου να μην προκληθεί... διπλωματικό επεισόδιο.

Για την ιστορία, ο Φ. Ολάντ απάντησε πως η θέση της Γαλλίας είναι ότι πρέπει να γίνει το παν- κι από τις δύο πλευρές- ώστε να υπάρξει μια πιο ισχυρή συνοχή στην Ευρωζώνη, ενώ η Α. Μέρκελ ήταν πιο "στρογγυλή" σημειώνοντας ότι η πολιτική της Γερμανίας και των άλλων χωρών είναι πως προσπαθούν να διασφαλίσουν την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μαρία Δεναξά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ