Bild: Απίστευτο, αλλά η Ελλάδα έστειλε λάθος επιστολή-αίτημα στο Eurogroup! - iefimerida.gr

Bild: Απίστευτο, αλλά η Ελλάδα έστειλε λάθος επιστολή-αίτημα στο Eurogroup!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Bild Zeitung υποστηρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση έστειλε λάθος επιστολή στις Βρυξέλλες την Πέμπτη, ζητώντας την παράταση της δανειακής σύμβασης.

Διαψεύδει το Μέγαρο Μαξίμου την είδηση ότι ο υπουργός Οικονομικών έστειλε στις Βρυξέλλες λάθος επιστολή σχετικά με την επέκταση της δανειακής σύμβασης.

Οπως αναφέρουν χαρακτηριστικά πηγές του Μαξίμου «δεν υπάρχει κανένα λάθος σε κανένα κείμενο και καμία επιστολή».

Τι έγραψε η Bild

Επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές της Γερμανίας το άρθρο αναφέρει ότι ο Ελληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλόντ Γιούνγκερ και τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ την Πέμπτη είχαν ετοιμάσει μια επιστολή για να διασφαλίσουν την υποστήριξη των εταίρων.

Παρόλα αυτά, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, έστειλε μια αλλαγμένη βερσιόν του εγγράφου, στην οποία, σε αντίθεση με την προηγούμενη συμφωνία, παρέλειπε τις διαβεβαιώσεις πως η Ελλάδα θα δεχθεί τους όρους της διάσωσης που είχαν συμφωνηθεί.

Bild: Απίστευτο, αλλά η Ελλάδα έστειλε λάθος επιστολή-αίτημα στο Eurogroup! | iefimerida.gr 0

«Η Bild ανέφερε ότι στις συζητήσεις με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ και την Γερμανίδα καγκελάριο, ο Αλέξης Τσίπρας περιέγραψε το γράμμα ως «διοικητικό λάθος».

Η πρόταση που εστάλη απορρίφθηκε άμεσα από την Γερμανία ως ανεπαρκής».

H είδηση έφτασε παντού

Οι πληροφορίες έφτασαν μέχρι τις Βρυξέλλες έπειτα από μια σύντομη αναδημοσίευση του κειμένου της Bilb από τη γερμανική οικονομική ιστοσελίδα MNI.

Το Open Europe σχολιάζει το γεγονός κάνοντας ένα tweet στο οποίο έγραφε «Σχεδόν απίστευτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ελλάδα έστειλε λάθος επιστολή χθες με την οποία ζητούσε επέκταση. Η αληθινή επιστολή λέγεται πως είναι πιο κοντά στις απαιτήσεις του Eurogroup.

Bild: Απίστευτο, αλλά η Ελλάδα έστειλε λάθος επιστολή-αίτημα στο Eurogroup! | iefimerida.gr 1

Αναλυτικά και το κείμενο του ΜΝΙ που αναδημοσιεύει το άρθρο της Bild:

Bild: Απίστευτο, αλλά η Ελλάδα έστειλε λάθος επιστολή-αίτημα στο Eurogroup! | iefimerida.gr 2

Για «συκοφαντικά δημοσιεύματα» κάνει λόγο η κυβέρνηση

Διαψεύδει κατηγορηματικά το Μαξίμου τις σχετικές πληροφορίες, κάνοντας λόγο για συκοφαντικά δημοσιεύματα, στα όρια της προβοκάτσιας.

«Τις τελευταίες ώρες διαρρέεται το ευφάνταστο σενάριο ότι εστάλη λάθος επιστολή στο Eurogroup και ότι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε στην κα Μέρκελ για αυτό το υποτιθέμενο λάθος! Είναι προφανές ότι η νοσηρή φαντασία ορισμένων αγγίζει τα όρια της προβοκάτσιας. Η πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με τις συκοφαντικές διαρροές» αναφέρουν πηγές του μεγάρου Μαξίμου.

Το θυμωμένο tweet Βαρουφάκη

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο υπουργός Οικονομκών Γιάνη Βαρουφάκης βγήκε από τις διαβουλεύσεις για να διαψεύσει το δημοσίευμα. «Είναι προβοκάτσια της Bild ότι άλλαξε το κείμενο-επιστολή της ελληνικής κυβέρνησης» είπε στους δημοσιογράφους.

Ο υπουργός Οικονομικών μάλιστα ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter το εξής σχόλιο:

«Οποιος πιστεύει τα παραμύθια της Bild (για εμάς του Ελληνες) είναι με δική του ευθύνη»

Bild: Απίστευτο, αλλά η Ελλάδα έστειλε λάθος επιστολή-αίτημα στο Eurogroup! | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ