Εκπρόσωπος της Γερμανίας: Θα περιμένουμε το Eurogroup -Δεν υπάρχει χάσμα Μέρκελ και Σόιμπλε - iefimerida.gr

Εκπρόσωπος της Γερμανίας: Θα περιμένουμε το Eurogroup -Δεν υπάρχει χάσμα Μέρκελ και Σόιμπλε

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επαναλαμβάνοντας την άποψη του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι η τελευταία πρόταση από την πλευρά της Ελλάδας δεν «προχωράει πολύ τα πράγματα», ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, στην καθιερωμένη ενημέρωση της Παρασκευής, επισήμανε πως η ελληνική πρόταση μπορεί να αποτελέσει τη βάση μιας περαιτέρω συζήτησης.

Επιπροσθέτως ο Γερμανός αξιωματούχος αρνήθηκε οποιαδήποτε είδηση ή φήμη που φέρνει τον κ. Σόιμπλε να μην συμπλέει με τις απόψεις της Άνγκελα Μέρκελ. Συγκεκριμένα δήλωσε πως η γερμανική κυβέρνηση θα περιμένει να δει τα αποτελέσματα του Eurogroup και αναλόγως να αποφασίσει αν χρειάζονται περαιτέρω συναντήσεις. «Η τελευταία ελληνική πρόταση δεν προχωράει πολύ τα πράγματα, ωστόσο δείχνει πως η Ελλάδα επιθυμεί τη βοήθεια της ΕΕ και μπορεί να αποτελέσει μια καλή βάση για περαιτέρω διαπραγματεύσεις. Δεν θεωρούμε πως αυτή η πρόταση είναι ''Δούρειος Ίππος''».

Παράλληλα ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε πως υπάρχει διάσταση απόψεων ανάμεσα στην Άνγκελα Μέρκελ και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Η κ. Μέρκελ έχει πλήρη εμπιστοσύνη στον κ. Σόιμπλε». Επίσης αρνήθηκε της κατηγορίες ότι ο κ. Σόιμπλε δεν επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Όσο για την τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ-Τσίπρα παραδέχθηκε πως ήταν εποικοδομητική. Τέλος επισήμανε πως η γερμανική κυβέρνηση επικροτεί τις μεταρρυθμίσεις που έχει κάνει μέχρι τώρα η Ελλάδα και ότι η οικονομία της επιστρέφει ξανά στην ανάπτυξη, ενώ οι Έλληνες έχουν κάνει σημαντικές προσπάθειες τα τελευταία χρόνια.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ