Στόχος της κυβέρνησης ένας λογικός συμβιβασμός μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης - iefimerida.gr

Στόχος της κυβέρνησης ένας λογικός συμβιβασμός μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από το μικροσκόπιο του συμβουλίου των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης περνά το απόγευμα το ελληνικό αίτημα για εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης, και ο Γιάνης Βαρουφάκης μεταβαίνει στις Βρυξέλλες, έχοντας στις «βαλίτσες» του μία σειρά από αριθμούς για κοστολογημένες προτάσεις, στον απόηχο της κριτικής που δέχεται η Αθήνα ότι δεν τηρήθηκαν και δεν υλοποιήθηκαν ποτέ οι δεσμεύσεις των παλαιότερων κυβερνήσεων.

Το μπαράζ διαβουλεύσεων και επικοινωνιών πάντως, που είχε τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο Αλέξης Τσίπρας με το «πεντάγωνο» : Άνγκελα Μέρκελ, Φρανσουά Ολάντ, Ματεό Ρέντσι, Βέρνερ Φάινμαν και Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, ήταν ενδεικτικό των προθέσεων της Αθήνας, η οποία σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές επιθυμεί «να προχωρήσουν τα πράγματα προς το συμφέρον όλων».
Ειδικότερα, πέρα από την παροχή στήριξης που είναι αναγκαία για την ελληνική πλευρά από τις ηγεσίες της ΕΕ στο αίτημα για την παράταση της δανειακής σύμβασης, υπάρχουν και οι φωνές που «μεταφράζουν» τις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού ως διερευνητικές επαφές ακόμη και για πιθανή σύγκληση Συνόδου Κορυφής. Ωστόσο, το Μέγαρο Μαξίμου τηρεί σαφείς αποστάσεις και δεν επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο. Αντιθέτως, υπεραμύνεται μιας θετικής έκβασης στην αποψινή διαπραγμάτευση.

Πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να υπάρξουν απτά αποτελέσματα από τη συνεδρίαση των επόμενων ωρών και να βγει «λευκός καπνός» ούτως ώστε να επιτευχθεί συμφωνία και να οδηγηθούμε σε ένα… λογικό συμβιβασμό μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως –σιβυλλικά- δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, «ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του».

Το περιβάλλον του πρωθυπουργού τέλος, εκφράζει την αισιοδοξία πως θα βρεθεί λύση και διαβεβαιώνει πως η διαπραγμάτευση γίνεται με όρους «διαφάνειας δίχως η ελληνική πλευρά να υπαναχωρεί από τις θέσεις της».


ΣΤΕΛΛΑ Α. ΓΚΑΝΤΩΝΑ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κυβέρνηση Eurogroup
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ