Open Europe: Η Μέρκελ θέλει να πάρει πίσω ο Τσίπρας τις προγραμματικές του εξαγγελίες - iefimerida.gr

Open Europe: Η Μέρκελ θέλει να πάρει πίσω ο Τσίπρας τις προγραμματικές του εξαγγελίες

Nikos Libertas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια ρεαλιστικά ερμηνεία των απαιτήσεων που έθεσε η Γερμανία στο EuroWorking Group δίνει ο διευθυντής του Open Europe.

Παραθέτοντας τον τρίτο όρο που έθεσε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, ο δημοσιογράφος και διευθυντής του Open Europe Mats Persson σχολιάζει: «Ουσιαστικά το Βερολίνο θέλει να πάρει πίσω ο Τσίπρας την μεγάλη ομιλία που έκανε τις προάλλες στην ελληνική Βουλή», εννοώντας τις προγραμματικές δεσμεύσεις της νεοεκλεγείσας κυβέρνησης.

Open Europe: Η Μέρκελ θέλει να πάρει πίσω ο Τσίπρας τις προγραμματικές του εξαγγελίες | iefimerida.gr 0

Υπενθυμίζεται ότι σχόλιο του άτυπου εγγράφου που διακίνησε ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ στο EuroWorking Group της Πέμπτης αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Τρίτον, η Ελλάδα έχει δημοσίως επιβεβαιώσει ότι θα απέχει από μονομερή εθνικά μέτρα, ώστε να ανατρέψει το τρέχον πρόγραμμα.

Οι Αρχές άμεσα δεν θα λάβουν πρωτοβουλία ή δεν θα εφαρμόσουν οποιοδήποτε μέτρο ή πολιτική που δεν θα συμβαδίζει με τις ήδη υπάρχουσες δεσμεύσεις στο πλαίσιο του τρέχοντος προγράμματος ή θα επιβαρύνει τη δημοσιονομική κατάσταση.

Αυτό περιλαμβάνει αποχή από τις εξαγγελίες για την αγορά εργασίας και τις κοινωνικές μεταρρυθμίσεις, που πρόκειται να ψηφιστούν στο Κοινοβούλιο αυτή την εβδομάδα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ