Αυτοκράτειρα Σίσι και πριγκίπισσα Νταϊάνα -Οι απίστευτες ομοιότητες στη ζωή τους - iefimerida.gr

Αυτοκράτειρα Σίσι και πριγκίπισσα Νταϊάνα -Οι απίστευτες ομοιότητες στη ζωή τους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις πιο σκοτεινές στιγμές της ζωής της, η πριγκίπισσα Νταϊάνα θα μπορούσε να βρει την αδερφή ψυχή της σε κάποια που βίωσε σχεδόν τα ίδια με εκείνη. Δεν θα χρειαζόταν να της εξηγήσει τίποτα. Με ένα βλέμμα θα την καταλάβαινε. Μόνο που αυτοκράτειρα Σίσι είχε ζήσει σχεδόν έναν αιώνα νωρίτερα.

Οι δύο γυναίκες που λατρεύτηκαν από τον κόσμο στην εποχή τους έκαναν παρόμοιες ζωές. Παντρεύτηκαν σε μικρή ηλικία γαλαζοαίματους, είχαν να αντιμετωπίσουν τρομερές πεθερές και πέθαναν τραγικά, έχοντας συνειδητοποιήσει νωρίτερα ότι οι παραμυθένιοι γάμοι δεν έχουν απαραίτητα και την αντίστοιχη κατάληξη.

Τις ομοιότητες ανάμεσα στην αυτοκράτειρα της Αυστρίας και την πριγκίπισσα της Ουαλίας εξερευνεί και η Αλισον Πατάκι στο νέο ιστορικό μυθιστόρημά της «The Accidental Empress», περιγράφοντας την Σίσι ως την πρώτη σελέμπριτι σε παγκόσμιο επίπεδο. Διαβάζοντας το βιβλίο, το Vanity Fair εντόπισε κάποιες από τις συγκλονιστές ομοιότητες στις ζωές των δύο γυναικών.

Η Νταϊάνα γνώρισε τον πρίγκιπα Κάρολο μέσω της αδερφής της, Σάρα Σπένσερ, η οποία αρχικά έβγαινε μαζί του. Η μεγαλύτερη αδερφή της Σίσι, Ελένα, είχε επιλεγεί ως σύζυγος του αυτοκράτορα της Αυστρίας. Ομως, η 16χρονη τότε Σίσι τη συνόδευσε στο ανάκτορο, όπου μάγεψε τον μέλλοντα γαμπρό.

Οι γάμοι τους υπήρξαν το απόλυτο γεγονός της εποχής. Και στους δύο ήταν καλεσμένοι όλοι οι εστεμμένοι της Ευρώπης. Εκείνον της Νταϊάνα τον παρακολούθησαν και 750 εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο, ενώ της Σίσι πλήθη που είχαν συρρεύσει στη Βιέννη από όλη την αυστριακή αυτοκρατορία, για το γεγονός.

Και οι δύο όμως διαπίστωσαν κάποια στιγμή ότι υπήρχε ένα τρίτο πρόσωπο στο γάμο τους. Στη νεότερη εκδοχή του «παραμυθιού», ήταν η Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς. Ανάμεσα στη Σίσι και τον αυτοκράτορα, είχε μπει η αρχιδούκισσα Σοφία.

Αμφότερες αντιμετώπισαν διατροφικές διαταραχές. Η Νταϊάνα υπέφερε από βουλιμία, ενώ η Σίσι έπαθε ανορεξία, από το φόβο της να μην γίνει τόσο... στρουμπουλή όσο η βασίλισσα Βικτώρια. Οι δύο γυναίκες ήταν ιδιαίτερα διάσημες. Καμία τους όμως δεν το απολάμβανε. «Οταν άρχισα τη δημόσια ζωή μου πριν από 12 χρόνια, κατάλαβα ότι τα ΜΜΕ μπορεί να ενδιαφερθούν για το τι κάνω, αλλά δεν συνειδητοποίησα πόσο έντονη θα γινόταν η προσοχή τους», είχε πει η Νταϊάνα. «Ξύπνησα σε ένα μπουντρούμι, με αλυσίδες στα χέρια μου», ήταν η περιγραφή της Σίσι για τα όσα ζούσε.

Σε κάποιο σημείο της ζωής τους και οι δύο ενδιαφέρθηκαν για κάποιον άλλο άνδρα. Για την Νταϊάνα ήταν ο Ντόνι Φαγιέντ. Για την Σίσι, ο Ούγγρος κόμης Τζούλιους Αντράσι. Καμία τους όμως δεν χάρηκε αυτό τον έρωτα, αφού είχαν τραγικό τέλος. Η Νταϊάνα σκοτώθηκε σε τροχαίο το 1997, η Σίσι πέθανε όταν δέχθηκε δημόσια επίθεση από μαχαίρι στη Γενεύη, από αναρχικό το 1898.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ