«Πράσινο» φως από το ΣτΕ στα Μεταλλεία Χρυσού -Θα συνεχιστούν οι εργασίες - iefimerida.gr

«Πράσινο» φως από το ΣτΕ στα Μεταλλεία Χρυσού -Θα συνεχιστούν οι εργασίες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την υπ' αριθμ. 549/2015 απόφασή του απέρριψε ως αβάσιμους και απαράδεκτους όλους τους ισχυρισμούς 264 κατοίκων της Ανατολικής Χαλκιδικής, που ζητούσαν να μην συνεχιστούν τα έργα στις μεταλλουργικές εγκαταστάσεις και τις εγκαταστάσεις απόθεσης των παλαιών τελμάτων στην περιοχή των μεταλλείων χρυσού της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ».

Άλλη μία απόφαση υπέρ των Μεταλλείων Χρυσού Χαλκιδικής εξέδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας, απορρίπτοντας την προσφυγή 264 κατοίκων του Δήμου Αριστοτέλη, οι οποίοι ζητούσαν την ακύρωση της δικαστικής απόφασης με την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για: 1) τις μεταλλευτικές-μεταλλουργικές εγκαταστάσεις των μεταλλείων Κασσάνδρας και 2) την απομάκρυνση, καθαρισμό και αποκατάσταση του χώρου απόθεσης παλαιών τελμάτων στην Ολυμπιάδα.

Το ΣτΕ διέταξε τη συνέχιση των έργων στις μεταλλουργικές εγκαταστάσεις και τις εγκαταστάσεις απόθεσης των παλαιών .Το έργο αφορά την εκμετάλλευση κοιτασμάτων στις περιοχές Ολυμπιάδας, Σκουριών και Μαύρων Πετρών των μεταλλείων Κασσάνδρας σε έκταση 264.000 στρεμμάτων, με απώτερο σκοπό την εξόρυξη μολύβδου, ψευδαργύρου, χαλκού, χρυσού και αργύρου τα οποία θα διοχετεύονται στην αγορά από τις λιμενικές εγκαταστάσεις Στρατωνίου.


Οι δικαστές του Ε' τμήματος, του αποκαλούμενου και ως περιβαλλοντικού, με την υπ' αριθμ. 549/2015 απόφασή του απέρριψε ως αβάσιμους τους ισχυρισμούς των κατοίκων, που στρέφονταν κατά της περιβαλλοντικής μελέτης αλλά και της επιλογής της μεθόδου εξόρυξης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ