To 40% των Γερμανών θα ψήφιζε ένα κόμμα ευρωσκεπτικιστών - iefimerida.gr

To 40% των Γερμανών θα ψήφιζε ένα κόμμα ευρωσκεπτικιστών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα κόμμα με ευρωσκεπτικιστικές θέσεις θα έβρισκε ισχυρή υποστήριξη στο εκλογικό σώμα της Γερμανίας, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Μπιλντ αμ Ζόνταγκ.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Emnid, σε δείγμα 500 Γερμανών, το 40% θα εξέταζε το ενδεχόμενο να ψηφίσει ένα τέτοιο κόμμα ενώ ακριβώς οι μισοί θα "καλωσόριζαν" τους ευρωσκεπτικιστές στη γερμανική πολιτική σκηνή.

Οι ευρωσκεπτικιστές κερδίζουν έδαφος στη Γερμανία κυρίως λόγω της αντίδρασης πολλών στις διασώσεις χωρών, όμως δεν έχουν επίσημη πολιτική "φωνή" όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες. Ωστόσο ορισμένοι πολιτικοί, όπως ο Φίλιπ Ρέσλερ, ο ηγέτης του FDP, του εταίρου των Χριστιανοδημοκρατών της Άγκελα Μέρκελ στον κυβερνητικό συνασπισμό, υιοθετούν παρόμοιες θέσεις. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις πάντως δείχνουν ότι το κόμμα του Ρέσλερ δεν έχει ωφεληθεί από τη στάση αυτή αφού το ποσοστό του παραμένει εξαιρετικά χαμηλό, στο 4%, κάτω δηλαδή από το όριο του 5% που απαιτείται ώστε να έχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.

Η δημοσκόπηση της Emnid δίνει στους Χριστιανοδημοκράτες ποσοστό 32%, στους Σοσιαλδημοκράτες 30%, στους Πράσινους 19% και στην Αριστερά 8%. Τα υπόλοιπα κόμματα συγκεντρώνουν ποσοστό 7%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ