«Δειλές» τάσεις ανόδου στο Χρηματιστήριο Αθηνών - iefimerida.gr

«Δειλές» τάσεις ανόδου στο Χρηματιστήριο Αθηνών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν σήμερα στη χρηματιστηριακή αγορά, με τον Γενικό Δείκτη Τιμών να κλείνει στις 847,53 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,06%.

Η άνοδος καταγράφηκε μετά τις ισχυρές πιέσεις που δέχθηκαν οι τιμές των μετοχών στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης είχε καταγράψει συνολικές απώλειες 6,19%.

Μοχλό της ανοδικής αντίδρασης αποτέλεσε το επενδυτικό ενδιαφέρον για τις τραπεζικές μετοχές.

Ενδοσυνεδριακά ο Γενικός Δείκτης Τιμών κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 865,97 μονάδες, όταν σημείωνε άνοδο έως και 3,26%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 133,60 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 1,08%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,07%.

Η αγορά είναι φανερό ότι κινείται στον ρυθμό που δίνουν οι πολιτικές εξελίξεις, με τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους εταίρους της να βρίσκονται σε σημείο καμπής.
Οπως εκτιμούν παράγοντες της αγοράς, το Χρηματιστήριο θα συνεχίσει να κινείται σε αυτό το... μοτίβο όσο δεν διαφαίνεται σαφές στίγμα τού τι πρόκειται να συμβεί, ωστόσο οι πληροφορίες για μια έστω πρώτη συμφωνία των δύο πλευρών όσον αφορά την παράταση του προγράμματος ίσως επιδράσει θετικά και στις επόμενες συνεδριάσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ