Πώς σχολίασαν τα διεθνή ΜΜΕ την υποψηφιότητα Παυλόπουλου: Εκπληξη και ποικίλα σχόλια [εικόνες] - iefimerida.gr

Πώς σχολίασαν τα διεθνή ΜΜΕ την υποψηφιότητα Παυλόπουλου: Εκπληξη και ποικίλα σχόλια [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με αρκετό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ξένα ΜΜΕ την ανακοίνωση του ονόματος του Προκόπη Παυλόπουλου από τον Πρωθυπουργό για την υποψηφιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Τα περισσότερα διεθνή ΜΜΕ κάνουν λόγο για «έκπληξη», μιας και το όνομα του Δημητρη Αβραμόπουλου έμοιαζει με... φαβορί για να πάρει την θέση.

Το πρακτορείο Reuters την ίδια στιγμή, εξηγεί ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος διετέλεσε υπουργός Εσωτερικών από το 2004 έως και το 2009 για την «συντηρητική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας», ενώ αναφέρει πως η εκλογή του θα είναι εύκολη.

Πώς σχολίασαν τα διεθνή ΜΜΕ την υποψηφιότητα Παυλόπουλου: Εκπληξη και ποικίλα σχόλια [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Αρκετά επικριτικό είναι το «Associated Press» που αναφέρει για τον κ.Παυλόπουλο ότι ήταν «ο πρώην Υπουργός που απέτυχε να συγκρατήσει τις χειρότερες διαδηλώσεις που σημειώθηκαν στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες». Επίσης, τονίζεται πως ήταν Υπουργός Εσωτερικών το 2008 όταν «η αστυνομία πυροβόλησε θανάσιμα έναν έφηβο προκαλώντας ταραχές για εβδομάδες στην Αθήνα και άλλες πόλεις. Είχε ευρέως κατακριθεί επειδή απέτυχε να επαναφέρει την τάξη γρήγορα» θυμίζοντας την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου στο κέντρο της Αθήνας από τον αστυνομικό Κορκονέα. Το «Associated Press» γράφει στο ρεπορτάζ του για τον Προκόπη Παυλόπουλο ότι ήταν ο Υπουργός στην Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή που ήρθε αντιμέτωπος με τεράστιες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, ενώ αρκετά δημοσιεύματα στέκονται στο γεγονός ότι μία «ριζοσπαστική αριστερή κυβέρνηση Τσίπρα» επέλεξε έναν «συντηρητικό» πρώην Υπουργό για υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην χώρα.

Πώς σχολίασαν τα διεθνή ΜΜΕ την υποψηφιότητα Παυλόπουλου: Εκπληξη και ποικίλα σχόλια [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Το δίκτυο «ITV» της Μεγάλης Βρετανίας αναφέρει πως το όνομα του Παυλόπουλου αποτέλεσε «έκπληξη», καθώς αναμενόταν να ακουστεί εκείνο του Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος «θα έδινε τη δυνατότητα στην αριστερή κυβέρνηση Τσίπρα να στείλει έναν από τα δικά της μέλη στις Βρυξέλλες». Πάντως, όπως αναφέρει το δίκτυο, η εκλογή Παυλόπουλου αναμένεται να σημειωθεί χωρίς δυσκολία στην ψηφοφορία της Βουλής την Τετάρτη το απόγευμα.

Πώς σχολίασαν τα διεθνή ΜΜΕ την υποψηφιότητα Παυλόπουλου: Εκπληξη και ποικίλα σχόλια [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Το ρωσικό πρακτορείο «Sputnik» γράφει ότι ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε έναν κεντροδεξιό πολιτικό για την Προεδρία της Δημοκρατίας, γεγονός που αποτέλεσε έκπληξη, καθώς όλοι περίμεναν να ανακοινωθεί το όνομα του Αβραμόπουλου.

Πώς σχολίασαν τα διεθνή ΜΜΕ την υποψηφιότητα Παυλόπουλου: Εκπληξη και ποικίλα σχόλια [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Στο «Daily Star» στο Λίβανο αναμεταδίδει τηλεγράφημα του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων που επισημαίνει ότι η επιλογή του πρώην υπουργού αποτελεί «μελετημένη κίνηση ώστε να επιταχύνει τη διαδικασία εκλογής ΠτΔ ενόψει των κρίσιμων συνομιλιών στην ΕΕ».

Πώς σχολίασαν τα διεθνή ΜΜΕ την υποψηφιότητα Παυλόπουλου: Εκπληξη και ποικίλα σχόλια [εικόνες] | iefimerida.gr 4


Το «Business Insider» γράφει για όσα είπε ο Πρωθυπουργός σήμερα στη Βουλή «Ο Παυλόπουλος διετέλεσε υπουργός επί κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας. Γεγονός που μπορεί να μοιάζει παράξενο, αλλά έχει νόημα με τον ίδιο τρόπο που βγάζει νόημα ο συνασπισμός του ακροαριστερού ΣΥΡΙΖΑ με τους δεξιούς ΑΝΕΛ. Ο Τσίπρας θέλει να εστιάσει στον τερματισμό του πακέτου διάσωσης της Ελλάδας και δεν επιθυμεί περισπασμούς». Και εν συνεχεία εξηγεί πως αν «η υποστήριξη ενός κεντροδεξιού υποψηφίου για την προεδρία βάζει ένα λιγότερο θέμα στο τραπέζι (εφόσον οι συντηρητικοί θα τον υπερψηφίσουν) τότε είναι καλή ιδέα».

Πώς σχολίασαν τα διεθνή ΜΜΕ την υποψηφιότητα Παυλόπουλου: Εκπληξη και ποικίλα σχόλια [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ