Τσίπρας σε Σόιμπλε: Μια συγγνώμη για το σκίτσο της «Αυγής» - iefimerida.gr

Τσίπρας σε Σόιμπλε: Μια συγγνώμη για το σκίτσο της «Αυγής»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια αυστηρή απάντηση, αλλά και μια συγγνώμη προς τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών περιλάμβανε η ομιλία του πρωθυπουργού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας τοποθετήθηκε για τη δήλωση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πως «λυπάται για τον ελληνικό λαό που επέλεξε μια κυβέρνηση που συμπεριφέρεται ανεύθυνα» και του απάντησε ότι «θα ήταν καλύτερα να λυπάται τους λαούς που περπατάνε με το κεφάλι σκυφτό».

«Ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχασε την ψυχραιμία του, όχι γιατί καταφέρθηκε εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά γιατί εκφράστηκε υποτιμητικά απέναντι στον ελληνικό λαό» τόνισε ο πρωθυπουργός και συνέχισε «Θα ήταν καλύτερα να λυπάται τους λαούς που περπατάνε με το κεφάλι σκυφτό. Να σέβεται τους λαούς που σηκώνουν κεφάλι, να τους σέβεται και να τους θαυμάζει».

Σε αντίστοιχο κλίμα, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε και για το περιβόητο, πλέον, σκίτσο στην εφημερίδα «Αυγή» τονίζοντας ότι «Δεν μας χωρίζει τίποτα με τον Γερμανικό λαό».

«Δεν μας εκφράζει το προκλητικό πολιτικό μήνυμα που εξέπεμψε μια ατυχής γελοιογραφία. Ηταν μια ατυχέστατη στιγμή που δεν εκφράζει σε καμία περίπτωση την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Τσίπρας σε Σόιμπλε: Μια συγγνώμη για το σκίτσο της «Αυγής» | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ