Σόιμπλε: Η Ελλάδα να αποφασίσει αν θέλει πρόγραμμα στήριξης ή όχι - iefimerida.gr

Σόιμπλε: Η Ελλάδα να αποφασίσει αν θέλει πρόγραμμα στήριξης ή όχι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ελλάδα θα πρέπει να αποφασίσει εάν θέλει πρόγραμμα στήριξης ή όχι, καθώς για την ώρα δεν φαίνεται να γνωρίζει τι θέλει, δήλωσε μετά τη συνεδρίαση του Ecofin στις Βρυξέλλες ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Τόνισε πως η κατάσταση για την Ελλάδα δεν βελτιώνεται, παρά τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις, και ότι η θέση των 18 εταίρων στο Eurogroup της Δευτέρας ήταν «ομόφωνη».

Επισήμανε πως το πρόβλημα με την Ελλάδα είναι ότι ποτέ δεν ανταποκρίθηκε στο 100% των δεσμεύσεων που είχε αναλάβει, αφήνοντας αιχμές για τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

«Συζητήσαμε με τον Βαρουφάκη και είπαμε ότι η αναγκαιότητα του προγράμματος προέκυψε επειδή η Ελλάδα έχασε την πρόσβαση στις αγορές. Η Ελλάδα παρακάλεσε για επέκταση του προγράμματος (σ.σ.: προ των εκλογών). Τώρα υπάρχουν περισσότερες αμφιβολίες για το τι θέλει η Ελλάδα. Η Ελλάδα πρέπει να αποφασίσει. Θέλει αυτό το πρόγραμμα ή δεν το επιθυμεί;», είπε ο κ. Σόιμπλε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ