Εργασιακή εφεδρεία και για 20.000 υπαλλήλους ΔΕΚΟ - iefimerida.gr

Εργασιακή εφεδρεία και για 20.000 υπαλλήλους ΔΕΚΟ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην επέκταση του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας και στις εισηγμένες ΔΕΚΟ προσανατολίζεται η κυβέρνηση. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, η κυβέρνηση αναμένεται να προχωρήσει σε έκτακτη νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας να επεκταθεί σε μία σειρά επιχειρήσεων με παρουσία στο χρηματιστήριο.

Στόχος είναι να τοποθετηθούν άμεσα στην εργασιακή εφεδρεία τουλάχιστον 20.000 εργαζόμενοι από τους 200.000. Σε δεύτερη φάση ενδέχεται το μέτρο να επεκταθεί ακόμη περισσότερο με στόχο τη μείωση του προσωπικού στο συγκεκριμένο πεδίο του Δημοσίου έως 40%.

Σε αναμμένα κάρβουνα βρίσκονται χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι όπως όλα δείχνουν μέχρι το τέλος του έτους θα κληθούν να εγκαταλείψουν τα γραφεία τους. Τα κριτήρια για την επιλογή των «εφέδρων» θα είναι οι τίτλοι σπουδών, που θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την παραμονή ή όχι του υπαλλήλου στην υπηρεσία του, η προϋπηρεσία στο συγκεκριμένο φορέα και η οικογενειακή κατάσταση. Προτεραιότητα για παραμονή στην εργασία θα δοθεί σε εργαζόμενους με παιδιά και άτομα με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ