Χιόνια σε Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Χαλκιδική, Φλώρινα -Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες και ποιοι δρόμοι έκλεισαν [βίντεο] - iefimerida.gr

Χιόνια σε Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Χαλκιδική, Φλώρινα -Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες και ποιοι δρόμοι έκλεισαν [βίντεο]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΟΚΚΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χιονοπτώσεις σημειώνονται, από νωρίς το πρωί, στους νομούς Χαλκιδικής, Σερρών και Κιλκίς, χωρίς να προκαλούν -μέχρι στιγμής- προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στους οδικούς άξονες.

Η δε θερμοκρασία, σε αρκετές περιοχές είναι πάνω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου (+ 6 βαθμοί στη Βέροια, τη Θεσσαλονίκη, το Κιλκίς και γύρω στους δύο βαθμούς Κελσίου σε Κοζάνη, Γρεβενά και Φλώρινα).

Στις Σέρρες, εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών κατευθύνονται προς τους επαρχιακούς δρόμους Σερρών - Ορεινής και Σερρών - Βροντούς, προκειμένου να τους καθαρίσουν για να διευκολύνουν την κίνηση των οχημάτων, αλλά και να αποτρέψουν τυχόν αποκλεισμό των ορεινών χωριών. Η χιονόπτωση είναι έντονη και στην πόλη των Σερρών. Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας στις Σέρρες Γιώργος Καραγιαννίδης, «μέχρι αυτή την ώρα η κατάσταση βρίσκεται υπό πλήρη έλεγχο, ενώ η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών είναι σε ετοιμότητα».

Στο Κιλκίς, όπως και στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, καταγράφεται ελαφρά χιονόπτωση. Αντίθετα, στην ορεινή Χαλκιδική, όπως και στην Καστανιά (νομός Ημαθίας) σημειώνεται έντονη χιονόπτωση. Πάντως, χιονόπτωση σημειώνεται και μέσα στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, από τις πρώτες πρωινές ώρες χιονίζει στο Ωραιόκαστρο, στο Δερβένι, στην Τούμπα και τη Χαριλάου.

Βίντεο από τη χιονόπτωση στην Τούμπα σήμερα το πρωί:

Πού είναι απαραίτητες αντιολισθητικές αλυσίδες

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται:

  • στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Αρναίας, (μέσω Χολομώντα) και
  • τις επαρχιακές οδούς Παλαιοχωρίου - Μ.Παναγιάς (Χονδρό Δένδρο),
  • Βαρβάρας - Ολυμπιάδας και
  • Νεοχωρίου - Βαρβάρας.

Επίσης, στον νομό Πέλλας, αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στις

  • επαρχιακές οδούς Κερασιάς - Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρρας, από 20ο έως 25ο χλμ. και
  • Άρνισσας - Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρρας, από 9ο έως 25ο χλμ.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων και στην επαρχιακή οδό Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από 18ο έως 28ο χλμ.

Διακοπή κυκλοφορίας σε επαρχιακές οδούς

Λόγω έντονης χιονόπτωσης και ολισθηρότητας του οδοστρώματος διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Ωραιοκάστρου - Μελισσοχωρίου και Αγίου Βασίλειου -Χορτιάτη. Η κίνηση διεξάγεται μέσω εναλλακτικών διαδρομών.

Πηγή βίντεο: seleo.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ