Μαλτέζος ΥΠΟΙΚ: Αντιμέτωπη με την καταστροφή η Ελλάδα αν δεν ζητήσει παράταση - iefimerida.gr

Μαλτέζος ΥΠΟΙΚ: Αντιμέτωπη με την καταστροφή η Ελλάδα αν δεν ζητήσει παράταση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυστηρή προειδοποίηση, ότι η Ελλάδα θα βρεθεί αντιμέτωπη με την καταστροφή, έστειλε ο Μαλτέζος υπουργός Οικονομικών, Εντουαρντ Σκικλούνα, μετά από την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup.

«Αυτό θα ήταν, θα ήταν μία καταστροφή», είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους. «Η Ελλάδα πρέπει να προσαρμοστεί, να συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης. Ολα εξαρτώνται από το αν η Ελλάδα καταλάβει την πραγματική σοβαρότητα της κατάστασης, γιατί ο χρόνος τελειώνει», συμπλήρωσε.

Πιο αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Ιταλός ομόλογός του, Πιερ Κάρλο Παντοάν. Από την πλευρά του, εκείνος δήλωσε ότι δεν ανησυχεί και πρόσθεσε ότι ελπίζει πως η Ελλάδα θα διατυπώσει τελικά το αίτημα για παράταση του προγράμματος.

Προειδοποίησε όμως ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι την εκπνοή του προγράμματος, στις 28 Φεβρουαρίου, τότε υπάρχει ο κίνδυνος να σταματήσει η χρηματοδότηση, κάτι που θα οδηγούσε σε μακρά περίοδο αβεβαιότητας. «Δεν ανησυχώ. Είμαι πεπεισμένος ότι τελικά θα φτάσουμε σε κοινό έδαφος και κοινή απόφαση. Ελπίζω οι ελληνικές αρχές να προχωρήσουν σε αίτημα για την παράταση του προγράμματος», είπε ο Παντοάν, που πρόσθεσε ότι είναι εκτός τόπου οι συζητήσεις για αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ