Αυτή ήταν η 2η διαφωνία τις τελευταίες πέντε μέρες - Φόβοι για αναταραχή της αγοράς - iefimerida.gr

Αυτή ήταν η 2η διαφωνία τις τελευταίες πέντε μέρες - Φόβοι για αναταραχή της αγοράς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η διαφωνία, η οποία οδήγησε στη διακοπή του Eurogroup δεν ήταν η πρώτη τις τελευταίες πέντε ημέρες των διαπραγματεύσεων αλλά η 2η σύμφωνα με τους Financial Times.

Oι συνομιλίες των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών για το μέλλον της Ελλάδας απέτυχαν παταγωδώς, μετά την οργισμένη άρνηση της Αθήνας να δεχτεί την επιμονή των εταίρων της για επέκταση του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης. Οι Financial Times αναφέρουν ότι αυτή ήταν η 2η φορά που οι διαπραγματεύσεις αποτυγχάνουν και αυτό σημαίνει ότι η Αθήνα ενδεχομένως να βρεθεί σύντομα χωρίς οικονομική στήριξη.

Οπως μάλιστα αναφέρει ο δημοσιογράφος Peter Spiegel το σημερινό αδιέξοδο αποδεικνύει ότι οι περαιτέρω διαπραγματεύσεις μπορεί να είναι μάταιες.Χωρίς την προστασία της ΕΕ, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ανησυχούν για μια ενδεχόμενη αναταραχή στις αγορές και κυρίως για το γεγονός ότι θα μπορούσε να προκληθεί bank run στην Ελλάδα, το οποίο θα ήταν αδύνατο να σταματήσουν.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Financial Times Eurogroup διαπραγματεύσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ