Ενταλμα σύλληψης για τις υποκλοπές επί Καραμανλή -Ο ρόλος του William B. - iefimerida.gr

Ενταλμα σύλληψης για τις υποκλοπές επί Καραμανλή -Ο ρόλος του William B.

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενταλμα σύλληψης για τον Αμερικανό πρώην υπάλληλο της πρεσβείας των ΗΠΑ William B. που σύμφωνα με τις ανακριτικές αρχές είχε ενεργό ρόλο στις υποκλοπές του 2005 επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, εξέδωσε πριν από λίγο ο ανακριτής Δημήτρης Φούκας.

Από τα στοιχεία που έχουν έως τώρα συγκεντρωθεί, προκύπτει σύμφωνα με πληροφορίες, πως ο 65χρονος ήταν αυτός που αγόρασε από τον Πειραιά τα 4 καρτοκινητά-σκιές, και πώς πηγαινοερχόταν στην Ελλάδα από τη δεκαετία του 1990. Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν το πρόσωπο, όπως προκύπτει από τη δικαστική έρευνα που αγόρασε τα τηλέφωνα και τις συνδέσεις με τα οποία γίνονταν οι υποκλοπές στο όνομα Μάρκος Πέτρου ενώ το πρόσωπο που τα αγόρασε ήταν η σύζυγος του.

Τον περασμένο Ιούνιο, ο δικηγόρος του κατηγορουμένου για κατασκοπεία , είχε έρθει σε επαφή με τον κ. Φούκα προκειμένου να τον ενημερώσει ότι ο πελάτης του είχε τη διάθεση να έρθει στην Ελλάδα και να δώσει εξηγήσεις ή κάποιες πληροφορίες, ωστόσο δεν προσήλθε ποτέ ενώπιον του ανακριτή.

Εκτοτε οι αρχές συγκέντρωσαν και άλλα στοιχεία, τα οποία οδήγησαν στον εντοπισμό κτιρίου στα Νότια Προάστια όπου είχε τοποθετηθεί κεραία από τους δράστες των υποκλοπών, και προφανώς ήταν το «στρατηγείο» τους. Στο ίδιο σημείο μάλιστα φαίνεται να λειτουργούσε στο παρελθόν και δεύτερη κεραία, η οποία ήταν - όπως εκτιμάται - κεραία υποδοχής πληροφοριών.

Από την έρευνα και τις καταθέσεις μαρτύρων προέκυψε ότι ο William B. Είχε συνεργασία με τις αντίστοιχες ελληνικές υπηρεσίες σε θέματα αντιμετώπισης τρομοκρατίας και ότι συμμετείχε στην επιχείρηση με την κωδική ονομασία «δίκτυ» η οποία αφορούσε στην απομάκρυνση μεγάλων ποσοτήτων εκρηκτικών υλών από την πρεσβεία του Ιράκ το 2003.

Τι έγραψε στο facebook ο Γιώργος Βουλγαράκης

Με ανακούφιση άκουσα ότι εκδόθηκε από τον αρμόδιο εισαγγελέα ένταλμα εναντίον Αμερικάνου πολίτη για τις υποκλοπές. Τότε, με τα λίγα μέσα που είχαμε στη διάθεση μας και χωρίς απτές αποδείξεις - το ΥΔΤ άλλωστε, δεν ήταν κυρίως αρμόδιο για το θέμα, υπέδειξα το "τρίγωνο των υποκλοπών". Έκτοτε δεν ξαναείδα ποτέ θετικό δημοσίευμα ότι και αν έκανα.Αντίθετα έβλεπα το όνομα μου να "κολλάει", με ένα μαγικό τρόπο, σ όλες τις υποθέσεις που αποδεικνυόταν πολύ αργότερα οτι ήμουν άσχετος..., έγραψε ο πρώην υπουργός.

Ενταλμα σύλληψης για τις υποκλοπές επί Καραμανλή -Ο ρόλος του William B. | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ