Νικολούδης: Δεν θέλουμε να βάλουμε φυλακή τους φοροφυγάδες - iefimerida.gr

Νικολούδης: Δεν θέλουμε να βάλουμε φυλακή τους φοροφυγάδες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη λογική που διέπει τη νέα κυβέρνηση σε ότι έχει να κάνει με τους καθ' έξιν και κατ' επάγγελμα φοροφυγάδες, ανέπτυξε ο αρμόδιος υπουργός Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Παναγιώτης Νικολούδης.

Μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής» τόνισε: «Δεν επιθυμούμε να οδηγήσουμε ανθρώπους στη φυλακή, αλλά να εισπράξουμε όσα δικαιούται το κράτος. Αν δεν δεχθούν αυτό που τους προτείνουμε, θα υποστούν τις συνέπειες και τις κυρώσεις».

Παράλληλα, ο κ. Νικολούδης, προσθέτει: «Το ποσό των 2,5 δισ ευρώ που ελπίζουμε να εισπράξουμε είναι η βάση μας, αφού οι έλεγχοι συνεχίζονται και φαίνεται ότι θα είναι με ανοδική πορεία».

Δίνοντας το στίγμα της φιλοσοφίας του αναφέρει: «Όταν κάποιος παραδεχθεί το χρέος του στην Εφορία, πρέπει αμέσως να κάνει συμπληρωματική δήλωση. Δεν είναι φιλοσοφία μου να οδηγούνται στην φυλακή. Πρέπει όμως όσοι δεν πληρώνουν, να γνωρίζουν τις κυρώσεις, όπως δέσμευση της περιουσίας, ή τις κακουργηματικές ποινικές διώξεις και βεβαίως τις προσαυξήσεις που θα πληρώσει ο παραβάτης έτσι ή αλλιώς».



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ