Γιατί επικοινώνησε ο Τζακ Λιου με τον Αλέξη Τσίπρα: Ζήτησε ρεαλισμό και να σταματήσουν τη ρητορική όλες οι πλευρές - iefimerida.gr

Γιατί επικοινώνησε ο Τζακ Λιου με τον Αλέξη Τσίπρα: Ζήτησε ρεαλισμό και να σταματήσουν τη ρητορική όλες οι πλευρές

(EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ρεαλισμό και εγκατάλειψη της ρητορικής, ζήτησε από όλες τις πλευρές ο Τζακ Λιου, κατά την επικοινωνία του με τον Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ επικοινώνησε με τον Ελληνα πρωθυπουργό εξαιτίας της πληροφορίας ότι η Αθήνα και οι Ευρωπαίοι εταίροι της οχυρώθηκαν στις θέσεις τους με αποτέλεσμα να μην είναι ορατή η συμφωνία στο επόμενο Eurogroup, σύμφωνα με πληροφορίες του δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου, ενώ αναμένεται επικοινωνία του Τζακ Λιου και με άλλους παράγοντες της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στην τηλεφωνική επικοινωνία ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικός τόνισε την υποστήριξη των ΗΠΑ στην ευόδωση των συνομιλιών της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους εταίρους της για ένα κοινά αποδεκτό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση και την σημασία που θα έχει αυτή η εξέλιξη για την χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην Ευρώπη. Παράλληλα, ο Λιου υπογράμμισε την ικανοποίηση των ΗΠΑ για τις τεχνικο-οικονομικές διαβουλεύσεις που διεξάγονται στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, έπειτα από την τηλεφωνική επικοινωνία, ο Τζακ Λιου ζήτησε από όλες τις πλευρές να σταματήσουν τη ρητορική και να γίνουν ρεαλιστές και τόνισε ότι η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών στο Eurogroup της Δευτέρας θα είναι μια σημαντική ευκαιρία για να σημειωθεί πρόοδος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Σήμερα, ο υπουργός Τζέικομπ Λιου συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Έλληνα πρωθυπουργό ο Αλέξη Τσίπρα για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα.

Ο υπουργός Λιου είπε ότι προσβλέπει στη συνεργασία με τη νέα ελληνική κυβέρνηση, καθώς αυτή προχωρά να σχηματίσει ένα συγκεκριμένο και ολοκληρωμένο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα σε συνεργασία με την Ευρώπη και τους διεθνείς οργανισμούς.

Ο υπουργός Λιου κάλεσε όλα τα μέρη να αφήσουν κατά μέρος τη ρητορική και να επικεντρωθούν στην επίτευξη μιας ρεαλιστικής πορείας προς τα εμπρός.

Ο υπουργός Λιου εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Ελλάδα και οι εταίροι της έχουν εισέλθει σε τεχνικές συζητήσεις και σημείωσε ότι η συνεδρίαση του Eurogroup της Δευτέρας σηματοδοτεί μια σημαντική ευκαιρία για την επίτευξη συγκεκριμένης προόδου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αλέξης Τσίπρας Τζακ Λιου Eurogroup
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ