Αισιοδοξία Μαξίμου για συμφωνία τη Δευτέρα: Από το εφαρμόστε περάσαμε στο αναζητούμε κοινό τόπο - iefimerida.gr

Αισιοδοξία Μαξίμου για συμφωνία τη Δευτέρα: Από το εφαρμόστε περάσαμε στο αναζητούμε κοινό τόπο

EUROKINISSI/ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αισιόδοξοι -παρά τις νέες σκληρές δηλώσεις από Βερολίνο, Ντάισελμπλουμ, και Γιόυνκερ, ότι την ερχόμενη Δευτέρα στο Eurogroup «θα μπει στις ράγες» ένα πλαίσιο που θα οδηγήσει σε συμφωνία δηλώνουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Στην πολύωρη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου στη Βουλή, συμμετείχε και ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος ήλθε απευθείας από το αεροδρόμιο.

Αρχικά οι κ. Τσίπρας, Δραγασάκης και Κοτζιας ενημέρωσαν τους υπουργούς για τις εξελίξεις στις Βρυξέλλες και το αποτέλεσμα των επαφών τους, ενώ ο Υπουργός Οικονομικών, μεταφέρει εικόνα για το πως εξελίχθηκε η διαβούλευση που ξεκίνησε στις Βρυξέλλες μεταξύ των ομάδων οικονομικών εμπειρογνωμόνων ( στις οποίες πάντως ο ίδιος δε συμμετείχε).

Μέσα στο Σαββατοκύριακο, και πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup, ο Αλέξης Τσίπρας θα ξεκινήσει και πάλι μαραθώνιο επικοινωνιών με τις πλευρές που εκτιμάται ότι μπορούν να παράσχουν ουσιαστική στήριξη στις ελληνικές θέσεις.

Στην κυβέρνηση επικρατεί αισιοδοξία για συμβιβασμό και συμφωνία τη Δευτέρα, ενώ, ίπως χαρακτηριστικά τονίζεται «από το “να εφαρμόσετε και να ολοκληρώσετε με επιτυχή αξιολόγηση το πρόγραμμα” του Γερούν Ντάισελμπλουμ περάσαμε στο “αναζητούμε κοινό πολιτικό τόπ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ