Βαρουφάκης στον Guardian: Αν δεν υπογράψουμε δεν υπάρχει Plan B [εικόνες] - iefimerida.gr

Βαρουφάκης στον Guardian: Αν δεν υπογράψουμε δεν υπάρχει Plan B [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στην ανταποκρίτρια του Guardian Eλενα Σμιθ έδειξε ότι δεν υπάρχει «πλάνο κωλοτούμπας» και ότι αν είναι να έρθει ο... Αρμαγεδδώνας σε περίπτωση μη συμφωνίας, τότε «ας έρθει».

Πιο συγκεκριμένα στην ερώτηση της ανταποκρίτριας του Guardian (η συνέντευξη δόθηκε με την επιστροφή του στην Ελλάδα μετά τα συνεχή ταξίδια του στην Ευρώπη και συναντήσεις με τους ομολόγους του πριν την ορκωμοσία και πριν το Eurogroup) «Καθώς αποτελεί μέρος της Ευρωζώνης, η μοίρα της χώρας του επηρεάζει αναπόδραστα την παγκόσμια οικονομία. Είναι αυτό κάτι που τον τρομάζει;» απαντά ο κ.Βαρουφάκης ότι «αν δεν ήμουν τρομαγμένος θα ήμουν τρομερά επικίνδυνος».Τέλος η ανταποκρίτρια αναφέρει το εξής: «Όταν ρώτησα τον Βαρουφάκη αν έχει κάποιο σχέδιο Β, απάντησε: ‘’Συνεχώς ακούμε ότι αν δεν υπογράψετε θα γίνει Αρμαγεδδών. Η απάντησή μου είναι, ας έρθει! Δεν υπάρχει πλάνο κωλοτούμπας. Αυτό είναι το σχέδιο Β μου».

Βαρουφάκης στον Guardian: Αν δεν υπογράψουμε δεν υπάρχει Plan B [εικόνες] | iefimerida.gr 0

«Δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να διαχωρίσω τη θέση της χώρας από την μοίρα της Ευρώπης. Για κάποιο λόγο, πολλά πάρα πολύ άσχημα πράγματα συνέβησαν εδώ και στη συνέχεια εξαπλώθηκαν. Ο ψυχρός πόλεμος είναι ένα από αυτά. Δεν άρχισε στο Βερολίνο, άρχισε στην Ελλάδα τον Δεκέμβρη του 1944» σημειώνει ο υπουργός στην συνέντευξη αυτή.

«Τώρα έχουμε χάσει τα πάντα», τονίζει, «γι' αυτό μπορούμε να μιλήσουμε λέγοντας αλήθειες, και είναι ώρα να το κάνουμε αυτό».

«Το πρόγραμμα διάσωσης το 2010 δεν ήταν για την Ελλάδα, ήταν για την διάσωση των γερμανικών και των γαλλικών τραπεζών. Το κοινό στη Γερμανία παραπλανήθηκε πιστεύοντας πως τα χρήματα πήγαν στους Έλληνες, το ελληνικό κοινό παραπλανήθηκε πιστεύοντας πως αυτό ήταν η σωτηρία μας», εκτιμά ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Το δημοσίευμα αναφέρεται επίσης στο παρουσιαστικό του Γ. Βαρουφάκη με διθυραμβικά σχόλια.

Βαρουφάκης στον Guardian: Αν δεν υπογράψουμε δεν υπάρχει Plan B [εικόνες] | iefimerida.gr 1

«Δεν προμοτάρω με κανέναν τρόπο την εικόνα μου. Με κατηγορούν πως καβάλαω μηχανή, αλλά αυτό το κάνω από όταν ήμουν 15 χρονών. Είμαι αυτός που είμαι» λέει ο κύριος Βαρουφάκης, προσθέτοντας πως η πίεση που δέχεται από όταν ανέλαβε καθήκοντα είναι πολύ μεγάλη και πως πλέον δεν ο χρόνος δεν του φτάνει: Γυμναστική κάνει στις 6 το πρωί λέει και τη γυναίκα του πλέον την βλέπει σπάνια.

«Ο Βαρουφάκης από κοντά είναι μυώδης, γυμνασμένος, συμπαθής και ελαφρώς εκτός μέσου όρου, δηλαδή όλα όσα δείχνει η κάμερα» σημειώνει η αρθρογράφος και συμπληρώνει πως «αυτό που δεν δείχνει η κάμερα είναι ότι «έχει ενέργεια, συγκέντρωση και ένταση. Μια ώρα κοντά του σε πηγαίνει σε διάφορα πεδία, από τον Μαρξισμό μέχρι τις χαρές της τζαζ και από την Ευρωζώνη στην ποίηση».

«Κάποτε μου είχαν πει πως ως μαρξιστής, θα πρέπει να κάνω δυο πράγματα: να είμαι πάντα αισιόδοξος και να έχω άποψη για τα πάντα. Θεωρώ πως αυτή η συμβουλή μου κάνει», λέει ο κύριος Βαρουφάκης.

«Στα 53 του "καταλαβαίνει τον κόσμο καλύτερα" επειδή έχει διαβάσει Μαρξ, αλλά δεν αυτοπροσδιορίζεται πλέον ως Μαρξιστής» αναφέρει ο Guardian. «Δεν νομίζω ότι μπορείς να καταλάβεις τον καπιταλισμό, χωρίς ή μέχρι να καταλάβεις τις αντιθέσεις του και εάν δεν αναρωτηθείς αν αυτή είναι η φυσική κατάσταση. Εγώ δεν νομίζω ότι είναι, γι' αυτό είμαι αριστερός» λέει ο ίδιος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ