Ο Ματιέ Πιγκάς, ο τραπεζίτης της Lazard ανάβει φωτιές: «Δεν έχω προσλάβει δύο κόρες φίλων μου» λέει ο Βαρουφάκης - iefimerida.gr

Ο Ματιέ Πιγκάς, ο τραπεζίτης της Lazard ανάβει φωτιές: «Δεν έχω προσλάβει δύο κόρες φίλων μου» λέει ο Βαρουφάκης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, προσέλαβε «δύο κόρες φίλων του». Διευκρινίζεται ότι ο Υπουργός δεν έχει κάνει καμία πρόσληψη και δη θυγατέρων φίλων του.

Επιπλέον, αποσαφηνίζεται ότι η Lazard συνεργάζεται με το Υπουργείο Οικονομικών αμισθί και ατελώς.

Αυτή η διάψευση που έφτασε στα δημοσιογραφικά γραφεία το απόγευμα της Παρασκευής απαντούσε ουσιαστικά στον Ματιέ Πιγκάς, τον τραπεζίτη της Lazard που συμβουλεύει την ελληνική κυβέρνηση.

Σε μια συνέντευξη-ποταμό στο γαλλικό περιοδικό Paris Match ο Ματιέ Πιγκάς τα είπε όλα, για τον Τσίπρα, τον Βαρουφάκη, το χρέος κλπ.

Το επίμαχο απόσπασμα έχει ως εξής:


Στην Αθήνα με ένα Φάλκον
Οκτώ ημέρες μετά τις ελληνικές εκλογές, ο Ματιέ Πιγκάς πετούσε προς την ελληνική πρωτεύουσα με το ιδιωτικό Falcon για να προτείνει τις υπηρεσίες του. «Το μέλλον της Ευρώπης παίζεται στο 121 Μπουλβάρ Οσμάν, στο Παρίσι» έγραψε η Wall Street Journal. Είναι η διεύθυνση της τράπεζας Lazard, της τράπεζας που συμβουλεύει σήμερα την Ουκρανία, τη Βενεζουέλα, την Αίγυπτο.


Ο Βαρουφάκης και οι συνεργάτες του
Ο τραπεζίτης μπήκε σιωπηλός μέσα στο υπουργείο Οικονομικών. Ο Γιάνης Βαρουφάκης, γνωστός για το ξυρισμένο κεφάλι του σαν τον Μπρους Γουίλις, τον περίμενε με τζην και αθλητικά.
«Γειά, τι κάνεις;» του είπε στα αγγλικά. Πολύ χαλαρός, όπως φαινόταν. Και πολύ μόνος, επίσης.
«Είχε δίπλα του μόνο έναν σύμβουλο επικοινωνίας και δύο βοηθούς, δύο κόρες φίλων του που είχε προσλάβει την προηγούμενη μέρα» διηγείται ο Πιγκάς.
«Δεν είχε ανάγκη από μια στρατιά οικονομολόγων», προσθέτει ο Πιγκάς με θαυμασμό.
«Ο πρωθυπουργός Τσίπρας του έχει απόλυτη εμπιστοσύνη» σχολιάζει.
Αυτό που συμβαίνει δεν το έχει ξαναδεί ο τραπεζίτης. «Εδώ δεν χάνουν χρόνο με κουβέντες. Ολα είναι άτυπα και πολύ γρήγορα. Συζητούν, αποφασίζουν, εκτελούν».

Διαβάστε όλο το άρθρο για τις εκμυστηρεύσεις Πιγκάς, εδώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βαρουφάκης Ματιέ Πιγκάς τραπεζίτης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ