Bild: «Man to man» η Μέρκελ παλεύει όσο ποτέ - iefimerida.gr

Bild: «Man to man» η Μέρκελ παλεύει όσο ποτέ

merkel
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τίτλο «πολιτική μάχη» και δύο φωτογραφίες, τη μία δίπλα στην άλλη, που δείχνουν τη Μέρκελ με τον Πούτιν και τη Μέρκελ με τον Τσίπρα, η γερμανική λαϊκή Bild περιγράφει την αλλαγή που έχει επιτελεστεί στην κυριαρχία της Γερμανίας στην ευρωπαϊκή σκηνή, αναδεικνύοντας τον συμβιβασμό σε βασικό στοιχείο των επιλογών της Γερμανίδας καγκελαρίου.

«Οι σκληρότερες 30 ώρες στη ζωή τη Μέρκελ» αναφέρει στον υπότιτλό της η γερμανική εφημερίδα, περιγράφοντας το κλίμα αντιπαράθεσης που υπήρξε στη Σύνοδο Κορυφής με τα θέματα της Ουκρανίας αλλά και με την Ελλάδα.

Bild: «Man to man» η Μέρκελ παλεύει όσο ποτέ | iefimerida.gr 0


Το δημοσίευμα, που παρουσιάζει με χρονολογική σειρά την πορεία της Ανγκελα Μέρκελ από το Μισνκ στις Βρυξέλλες περιγράφοντας τις διαπραγματεύσεις στις οποίες εμπλέκεται η Γερμανίδα καγκελάριος, σημειώνει ότι στη βελγική πρωτεύουσα θα πρέπει να συναντήσει τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας, ο οποίος την έχει αμφισβητήσει και την έχει χλευάσει αρκετές φορές και με τον οποίο πρέπει να διαπραγματευτεί για να διασώσει τα δισεκατομμύρια που έχουν επενδυθεί στην Ελλάδα από τη Γερμανία.

Στις 16:00 το απόγευμα, αναφέρει το δημοσίευμα της Bild, η Γερμανίδα καγκελάριος συναντιέται με τον Αλέξη Τσίπρα μετά από 30 ώρες αϋπνίας. Ανταλλάσουν χειραψία, της χαμογελά, του χαμογελά και καταλαβαίνει ότι όπως με τον Πούτιν κατέληξε σε συμφωνία, το ίδιο πρέπει να κάνει και με την Ελλάδα. Να έρθει σε συμφωνία.

Το δημοσίευμα, αφού περιγράφει τη διάθεση της Ανγκελα Μέρκελ υπογραμμίζοντας τη δήλωσή της στην οποία αναφέρει ότι «η επιτυχία της Ευρώπης είναι ότι μπορεί να βρίσκει συμβιβαστικές λύσεις», καταλήγει με τη διαπίστωση του συντάκτη: «Στην πολιτική δεν υπάρχουν τέλειες ημέρες, μόνο συμβιβασμοί».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ