Μαρκαριάν και Καραγκούνης έχουν ετοιμάσει ήδη την επόμενη μέρα της Εθνικής - iefimerida.gr

Μαρκαριάν και Καραγκούνης έχουν ετοιμάσει ήδη την επόμενη μέρα της Εθνικής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πρόσληψη του Σέρχιο Μαρκαριάν ήταν για τον Γιώργο Καραγκούνη σχεδόν δεδομένη. Ο τεχνικός διευθυντής της Εθνικής ομάδας κατά 99% βέβαιος ότι η επιλογή του θα περνούσε από το ΔΣ της ΕΠΟ που είχε φροντίσει ήδη να καταστρώσει τα πρώτα σχέδια με τον Ουρουγουανό τεχνικό.

Το έργο της Ελλάδας για πρόκριση στην τελική φάση του EURO 2016 δεν είναι εύκολο. Ουσιαστικά κυνηγά ένα θαύμα και αυτό μέσω των μπαράζ και όχι με απευθείας πρόκριση μέσω της 1ης ή της 2ης θέσης. Το πρώτο παιχνίδι με τον Μαρκαριάν στον πάγκο είναι και το πιο κρίσιμο. Αν η Εθνική καταφέρει να φύγει με διπλό από τη Βουδαπέστη επί της Ουγγαρίας στα τέλη του Μαρτίου, τότε όλα παίζονται. Σε διαφορετική περίπτωση τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα.

Καραγκούνης και Μαρκαριάν φέρεται να αποφάσισαν από κοινού να μην δώσει φιλικό παιχνίδι η Εθνική για να βγάλει κάποια συμπεράσματα ο ομοσπονδιακός. Αντίθετα η ομάδα την οποία θα επιλέξει ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός, θα αναχωρήσει έξι μέρες πριν το παιχνίδι «τελικό» με την Ουγγαρία με προορισμό την Αυστρία εκεί που θα κάνει μια μίνι προετοιμασία. Η εντολή του Καραγκούνη είναι πως η Εθνική γίνεται ξανά ένα κλειστό κλαμπ. Όπως ακριβώς ήταν και προ Κλάουντιο Ρανιέρι.

Το προπονητικό κέντρο στην Αυστρία έχει ηδη κλειστεί και εκεί ο Σέρχιο Μαρκαριάν μαζί με τον Νίκο Κωστένογλου, ο οποίος θα είναι ο βοηθός του, θα προετοιμάσουν την ομάδα για το πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ο στόχος του 71χρονου τεχνικού είναι να ξαναδημιουργήσει ένα συμπαγές σύνολο, το οποίο δεν θα παρουσιάζει την τραγική εικόνα των πρώτων αναμετρήσεων του προκριματικού γύρου για το Παρίσι. Μαζί με τον Γιώργο Καραγκούνη φέρεται να έχουν συζητήσει ήδη και το σύστημα που θέλει να δουλέψει ο Μαρκαριάν. Οι τρεις κεντρικοί αμυντικοί είναι μια αγαπημένη του συνήθεια τα τελευταία χρόνια, είτε σε 3-5-2 είτε 3-4-3. Τα δύο συστήματα φέρεται να έχουν πάρει την έγκριση του Καραγκούνη και να ταιριάζουν στα χαρακτηριστικά των Ελλήνων παικτών.

Επίσης σημαντικό είναι το γεγονός πως οι περισσότεροι από τους διεθνείς είδαν με καλό μάτι το γεγονός ότι ο Καραγκούνης δεν συνάντησε εμπόδια στην επιλογή του ομοσπονδιακού τεχνικού και ανυπομονούν για την πρώτη συνάντηση με τον Σέρχιο Μαρκαριάν, την επιλογή του οποίου αποδέχονται όλοι.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ