Ο Παπανδρέου προτείνει συμφωνία τεσσάρων σημείων και ζητά ξανά δημοψήφισμα - iefimerida.gr

Ο Παπανδρέου προτείνει συμφωνία τεσσάρων σημείων και ζητά ξανά δημοψήφισμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έκκληση για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους της ΕΕ απευθύνει ο Γιώργος Παπανδρέου ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, όπου θα συζητηθεί και το ελληνικό πρόγραμμα.

Ο πρώην πρωθυπουργός αφού αναφέρει πως στηρίζει τις προσπάθειες της κυβέρνησης, πρόσθεσε πως εκτιμά ότι υπάρχουν οι δυνατότητες να βρεθεί έντιμη και αμοιβαίως επωφελής συμφωνία μεταξύ της ΕΕ και της Ελλάδας και να επιτευχθεί μια συμφωνία που όμως θα πρέπει να τεθεί για έγκριση από τον Ελληνικό λαό μέσω δημοψηφίσματος, ενώ η Κυβέρνηση θα πρέπει να ανακοινώσει αυτή την διαδικασία τώρα, πριν την τελική διαπραγμάτευση.

Σύμφωνα με το ΚΙΔΗΣΟ, η συμφωνία πρέπει να έχει τα εξής βασικά χαρακτηριστικά:

  • Μείωση του βάρους του χρέους με την αναδιάρθρωσή του.
  • Επανεξέταση και ελάφρυνση της υποχρέωσης για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα.
  • Δυνατότητα, αντί της λιτότητας, να ανασάνει η οικονομία, να επενδύσει η χώρα σε υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό, στηρίζοντας την ανάπτυξη και τις βιώσιμες θέσεις εργασίας, σε τομείς όπου η Ελλάδα διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα και βεβαίως, δυνατότητα άμεσης προώθησης πολιτικών καταπολέμησης της φτώχειας.
  • Υιοθέτηση ενός Ελληνικού Σχεδίου μεγάλων και απαραίτητων μεταρρυθμίσεων, που να αντιμετωπίζουν οριστικά τις χρόνιες παθογένειες ενός πολιτικο-οικονομικού συστήματος, ενός πελατειακού κράτους, ώστε να καταστεί βιώσιμη η ελληνική οικονομία και να μην χρειάζεται στο μέλλον να στηρίζεται σε έκτακτες δανειοδοτήσεις από τον μηχανισμό ESM.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιώργος Παπανδρέου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ